Coronavirus - România: 235586 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Obama va folosi şi la Casa Albă internetul pentru a păstra contactul cu alegătorii

Monday, 19 January 2009, 10:51 Sursă: NewsIn

După ce şi-a depus jurământul, marţi, la ora locală 12.01, 19.01, ora României, echipa sa de specialişti în new media a preluat comanda site-ului de la Casa Albă www.whitehouse.gov, folosind aceleaşi instrumente care l-au avantajat pe candidatul democrat şi în campania electorală.

Macon Phillips, directorul pentru new media în echipa de tranziţie a lui Barack Obama a declarat că obiectivul lui Obama este să "continue în acelaşi mod, cu aceeaşi participare şi energie care s-au dovedit esenţiale în timpul campaniei".

Acest model de democraţie online a fost deja implementat pe site-ul echipei de tranziţie, www.change.gov, unde vizitatorii sunt invitaţi să-şi împărtăşească ideile cu privire la viitorul ţării şi să le evalueze pe ale altora.

Echipa Obama a adresat chestionare unui număr de zece milioane de persoane, care sunt întrebate ce ar trebui să facă preşedintele atunci când se va muta la Casa Albă. Circa 500.000 de persoane au răspuns la unul dintre studii.

Totuşi, este posibil ca democraţia online să nu se impună în faţa birocraţiei actuale, consideră Simon Rosenberg, preşedintele centrului de cercetare NDN. El crede că Barack Obama se va folosi de ecourile şi reacţiile primite pe internet pentru a evalua rezultatele administraţiei sale.

 Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri