Coronavirus - România: 18594 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Oamenii de ştiinţă au descoperit electricitatea wireless

Friday, 24 July 2009, 10:37 Sursă: telegraph.co.uk

Era energiei fără fire a făcut un pas înainte susţin cercetătorii, care cred că aparatele electrocasnice şi telefoanele mobile vor putea fi alimentate cu energie fără a mai fi nevoie de fire şi cabluri. Specialiştii spun că acest lucru ar fi posibil folosind doar principii simple ale fizicii.

Directorul executiv al Witricity, Eric Giler, ca declarat că noua tehnologie va putea în cele din urmă să înlocuiască bateriile, dar şi sursele de electricitate convenţionale.

Electricitatea wireless poate fi obţinută prin “rezonanţă electromagnetică” un fenomen fizic în care obiectele cu aceeaşi frecvenţă de rezonanţă pot efectua transferuri de energie între ele, fără să fie nevoie de un impact cu un alt obiect.

Cercetarea în domeniul electricităţii wireless a început în urmă cu câţiva ani şi a avut ca sursă de inspiraţie munca unui grup de oameni de ştiinţă de la Massachusetts Institute of Technology. In 2008, Intel a dezvăluit câteva dintre soluţiile sale în ceea ce priveşte energia wireless, iar anul acesta în cadrul Consumer Electronics Show, desfăşurat în Las Vegas, mai mulţi producători participanţi la eveniment au dezvăluit câteva dispozitive de reîncărcare wire-free.

 

 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri