Coronavirus - România: 209648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Oamenii au taxat lipsa de strategie a statului român în sport

Sunday, 15 April 2018, 16:41 Sursă: REALITATEA.NET

Printre altele, studiul analizează modul în care românii se raportează la starea sportului din țara noastră. Lipsa de strategie a statului român în sport a fost aspru taxată de oameni.

Astfel, pentru cei mai mulți dintre respondenți, "finanțarea din ce în ce mai redusă a sportului de către stat” conduce la obținerea a din ce în ce mai puține medalii la Jocurile Olimpice, Campionate Mondiale sau Europene, în timp ce a doua cauză identificată este "lipsa unei strategii unitare cu privire la sportul românesc".

Doar 33,8% dintre participanți consideră că starea sportului românesc este bună (și foarte bună), în timp ce 59,7% cred că sportul românesc este într-o stare proastă sau foarte proastă. Majoritatea covârșitoare a participanților la sondaj – 78,7% consideră că sportul ar trebui să fie o prioritate "pentru orice guvern".

În ceea ce privește alegerile de la FRF, 55,4% dintre respondenți sunt de părere că alegerea lui Ionuț Lupescu ar constitui o soluție reală pentru redresarea fotbalui românesc, în timp ce un procent extrem de mic, 10,1%, este de părere că Burleanu ar trebui să rămână în fruntea FRF. Topul preferințelor e încheiat de Marcel Pușcaș, cu 8%.

Citește și: EXCLUSIV Ionuţ Lupescu a dat cărţile pe faţă pentru realitatea.net. Ce spune despre Dragnea, Tolontan şi Burleanu

Citește și: EXCLUSIV Marcel Puşcaş, pentru realitatea.net, despre "pilele şi amantlâcurile" din FRF, despre SRI + ce i-a propus FRF

Fotbalul rămâne cel mai popular sport în România (26,6%), urmat de Tenis (15,7%), Handbal (7,8%), Gimnastică (7,5%) și Înot (5,4%).

În ceea ce privește situația din fotbal, 69% dintre participanți cred că fotbalul românesc nu se îndreaptă într-o direcție bună. Echipa națională a României ar fi putut obține rezultate mult mai bune în campania precedentă de calificări, consideră 79,7% dintre participanții la sondaj.

Mai mult decât atât, aducerea antrenorului Christoph Daum la cârma echipei naționale a fost considerată drept o soluție proastă de 59,1% dintre respondenți.

Studiul a fost realizat în perioada 10-14 Aprilie 2018, pe un eșantion reprezentativ de 616 persoane, având o marjă de eroare de 3,95%.

Alegerile la FRF sunt programate pentru data de miercuri, 18 aprilie.

Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri