Coronavirus - România: 492211 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

O profesoară din Iaşi a fost ucisă cu ciocanul de fiul ei în vârstă de 13 ani

Monday, 13 July 2009, 12:37 Sursă: NewsIn

"Crima s-a petrecut în timp ce victima stătea la calculator. Copilul a venit din spate şi a lovit-o în cap cu ciocanul, iar după ce aceasta a căzut, copilul a continuat să-i aplice mai multe lovituri. El a recunoscut fapta, a spus că nu poate explica de ce a făcut acest lucru, că a fost un impuls de moment, după ce victima nu a vrut să-l lase să plece de acasă", a declarat pentru NewsIn procurorul Carmina Pascal, şef Secţie Urmăriri Penale de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Aceasta a adăugat că tatăl copilului nu se afla acasă în momentul crimei.

Potrivit procurorilor, după înfăptuirea crimei, copilul a luat-o pe sora sa, în vârstă de 5 ani, şi a dus-o la un adăpost de copii în satul Vânători, în apropiere de municipiul Iaşi. Ajuns la centru de plasament, copilul le-a spus angajaţilor că a găsit-o pe fetiţă pe un deal, susţinând că aceasta a fost abandonată de părinţii ei.

"Ulterior, un echipaj de poliţie, apelat de angajaţii adăpostului, l-au identificat pe copil în centrul localităţii, ocazie cu care acesta a mărturisit că a ucis-o pe mama sa", a complet procurorul ieşean.

Conform legii, elevul nu va răspunde penal pentru fapta sa pentru că nu a împlinit încă vârsta de 14 ani. El a fost internat, afirmă procurorii, la Spitalul de Psihiatrie "Socola" din Iaşi, iar medicii l-au supus unei expertize medico-legală psihiatrice pentru a determina dacă acesta are discernământ.

"În funcţie de rezultatele expertizei, copilul va fi internat în spital sau într-un centru medical educativ", a mai spus procurorul Carmina Pascal.


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri