Coronavirus - România: 697898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

O nouă minune la Caracal: Judecătorii romi au organizat un stabor în sediul poliţiei

Thursday, 13 August 2009, 08:12 Sursă: NewsIn

În ultimele luni Caracalul s-a transformat într-un adevărat câmp de război între romi şi omul de afaceri Remus Rădoi, care este acuzat că prin intermediul firmei sale de pază nu permite accesul romilor în localurile din oraş. Totul a culminat vineri, când cele două tabere s-au întâlnit din nou şi a ieşit cu scântei. Când au văzut ce s-a întâmplat la Caracal, judecătorii din Comitetul European al Romilor au cerut să fie organizată o judecată ţigănească, iar şefii poliţiei din Caracal au găsit şi locaţia - secţia de poliţie.

Judecata romilor a fost exact ca una de la tribunal. Mai întâi au fost lăsate să vorbească părţile implicate, apoi au fost expuse concluziile. Nu au lipsit însă momentele tensionate. "Faţă de domnul Mincioagă, domnu' maior şi încă trei poliţai mi s-a dat un pumn în gură de către domnul Rădoi", a declarat unul dintre cei implicaţi în judecată.

"Erau pregătiţi, aceşti romi, să iasă în oraş şi să-şi facă singuri dreptate spunând că Poliţia nu se implică şi că ei nu mai pot rezista, că sunt foarte afectaţi. Am căutat în aşa fel să stopăm conflictul care există de câteva zile în acest oras", a afirmat Florin Motoi, judecător în Comitetului European al Romilor, Krisintori. 

Judecata a avut şi rezultate. Părţile s-au împăcat.

Un prilej foarte bun de a se discuta tot ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă, şi cred că a şi avut o finalitate, pe viitor sperăm noi ca lucrurile să mearga cel putin bine, dacă nu foarte bine", a spus omul de afaceri Remus Rădoi.

Judecătorii prezenţi au spus că dacă nu se aplanează conflictul vor face un alt proces mult mai dur la care vor chema toţi judecătorii romilor din ţară.

 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri