O manifestaţie a profesorilor din Atena a degenerat în violenţe de stradă

Friday, 09 January 2009, 18:27 Sursă: NewsIn

Autor: Realitatea.NET
Capitala Greciei a fost din nou scena unor proteste violente. O manifestaţie anti-guvernamentală, la care au luat parte profesori şi elevi, s-a încheiat cu bătăi de stradă.
Incidentele s-au înregistrat la încheirea unei manifestaţii la care au participat circa 3.000 de profesori, studenţi şi elevi, organizată la apelul sindicatelor pentru a denunţa politica guvernului de dreapta, relatează AFP.

Altercaţiile au avut loc în faţa sediului Universităţii între zeci de tineri cu feţele acoperite şi poliţie, care a folosit gaze lacrimogene pentru a-i dispersa. La încheierea manifestaţiei, tinerii au incendiat pubele şi au aruncat cu pietre în poliţişti. Câteva sute de manifestanţi au rămas în jurul Universităţii din Atena, fiiind supravegheaţi de importante forţe de poliţie.

Manifestaţia a fost organizată cu ocazia comemorării morţii profesorului Nikos Temponeras, ucis în 1991, de un sindicalist de dreapta, la Patras.

Protestul intervine la o lună de la uciderea unui adolescent de către un poliţist, la Atena, incident ce a declanşat manifestaţii şi revolte în întrega ţară.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri