Coronavirus - România: 2738 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

O maimuţă poate mişca un braţ robotic doar cu puterea gândului

Wednesday, 15 July 2009, 21:38 Sursă: Realitatea TV

Secretul care face ca maimuţa să mişte braţul robotic este un cip. Mai precis, unul implantat cu ajutorul unor electrozi în cortex, care îi permite să se folosească de braţ ca şi cum ar fi al ei. De câte ori îşi face tema, maimuţa primeşte ca recompensă o înghiţitură de apă. Experimentele de la Universitatea din Pittsburgh au însă un scop foarte uman.

"Va fi posibil ca cineva paralizat din cauza rănirii măduvei spinării să fie capabil, cu ajutorul unui braţ, să poată lua un pahar cu apă, să ducă paharul la gură şi să bea cu propria lor putere, doar gândindu-se la asta. Ar fi un progres de-a dreptul revoluţionar.", a declarat, John Donoghue, profesorul care conduce experimentele.

Există deja alte centre medicale unde robotul este testat pe pacienţi voluntari. Proiectul Braingate, cum a fost numit, are deja un viitor

"Scopul nostru cu Braingate este ca în cele din urmă să avem un sistem care să înlocuiască fizic un sistem nervos biologic defect.", a precizat acelaşi profesor.

Cercetările în acest domeniu sunt destul de avansate, mai spun cercetătorii americani. Nu atât de mult încât un om să poată mânui mâna articifială încât să apuce un pahar cu apă.

Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri