Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

O interlopă angajată la Ministerul Transporturilor este acuzată în două dosare penale

Saturday, 25 April 2009, 09:18 Sursă: Realitatea TV

În 2006, când a fost arestată, Simona Ciulavu avea 30 de ani şi lucra la Autoritatea Naţională de Reglementare pentru servicii publice de gospodărire comunală. Procurorii au acuzat-o că a plătit mai mulţi bătăuşi ca să-l bată pe unul dintre şoferii unei firme de maxi - taxi care nu voia să renunţe la licenţă în favoarea femeii. Şoferul a avut 14 zile de îngrijiri medicale, iar femeia a stat în arest timp de zece luni. Un an mai târziu, într-un alt dosar, ea a fost condamnată să plătească o amendă penale de 1.500 de lei, pentru ameninţare. În ciuda cazierului şi a procesului în curs, în vara lui 2008, Simona Ciulavu s-a transferat la Ministerul Transporturilor.

"A venit prin transfer de la Primăria Capitalei unde a dobândit statutul de funcţionar public. La noi a sosit cu dosarul profesional nemaiavând nevoie de cazierul juridic. Doamna ar fi trebuit să ne anunţe că are probleme juridice", a declarat Eugen Ispas, şef direcţia control Ministerul Transpoturilor.

Simona Ciulavu n-a anunţat însă pe nimeni, aşa că din iunie 2008 şi până acum a încălcat şi legea funcţionarului public.

"Doamna este acum suspendată din funcţie (...) Dacă nu ne declară şi nici tribunalul nu trimite sesizări nici noi nu avem de unde să ştim statutul angajaţilor", a precizat Eugen Ispas.

Cazul consilierei are şi efecte secundare. Ministerul Transporturilor îi verifică acum pe toţi angajaţii, să vadă dacă nu cumva mai sunt şi alţi angajaţ certaţi cu legea.
Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri