O grupare teroristă necunoscută ameninţă să execute "orbeşte" poliţişti greci

Thursday, 05 February 2009, 09:28 Sursă: NewsIn

O grupare teroristă necunoscută, "Secta Revoluţionarilor", ameninţă să execute "orbeşte" poliţişti greci, într-un text prin care a revendicat atacarea unui comisariat din Atena, publicat joi de cotidianul elen Ta Nea, transmite AFP.
Adaugă părerea ta

"De acum viaţa niciunui poliţist nu valorează mai mult decât un glonţ", a scris gruparea în revendicarea de o simplitate şi o cruzime inedite pentru mişcările teroriste din Grecia.

Documentul începe cu un citat lung dintr-o declaraţie a grupării teroriste germane Fracţiunea Armata Roşie, care a activat în anii '70. Textul revendicării are o pagină şi explică faptul că cei trei necunoscuţi înarmaţi cu pistoale de calibrul nouă şi cu un pistol automat de tip Skorpion, care au deschis focul asupra unui comisariat dintr-o suburbie a Atenei, marţi, au avut ca obiectiv să execute eventualii poliţişti pe care îi întâlnesc. Atacul nu s-a soldat cu victime. "Nu facem politică, ci purtăm lupte de gherilă", se arată în text.

O persoană necunoscută a sunat miercuri la cotidianul Ta Nea şi a anunţat că gruparea a lăsat un CD cu revendicarea atacului pe mormântul lui Alexis Grigoropoulos, adolescentulul ucis din greşeală de un poliţist, pe 6 decembrie 2008, la Atena.

Moartea sa a declanşat un val de violenţe urbane fără precedent în ţară şi la reluarea activităţii grupării teroriste de extremă-dreaptă Lupta Revoluţionară (EA), care a deschis focul asupra mai multor poliţişti aflaţi în faţa Ministerului Culturii, pe 5 ianuarie. Unul dintre ei a fost rănit grav.

Autorităţile nu exclud posibilitatea ca din "Secta Revoluţionarilor" să facă parte membri ai EA, potrivit poliţiei. În textul de revendicare, noua grupare salută acţiunile EA împotriva poliţiei, dar critică faptul că cel mai recent atac, de la Ministerul Culturii, a avut loc în cartierul Exarchia din Atena, unde a fost ucis Alexis Grigoropoulos.