O delegaţie a Patriarhiei Române a adus, de Paşte, Lumina Sfântă de la Ierusalim

Wednesday, 15 April 2009, 12:23 Sursă: NewsIn

Autor: Realitatea.NET

Lumina Sfântă este considerată un miracol al Ortodoxiei care se petrece în fiecare an de Paştele Ortodox la Ierusalim, când în timpul Vecerniei Mari din Sâmbăta Mare, deasupra Sfântului Mormânt, se aprinde Sfânta Lumină, "un foc venit din cer", după cum spun reprezentanţii Bisericii Ortodoxe.

Lumina Sfântă din Ierusalim a ajuns deja în Bucovina. Un avion de la Ierusalim a aterizaT pe aeroportul Ştefan cel Mare din Suceava.

O delegaţie formată din mai mulţi prelaţi şi de către Gheorghe Flutur au primit Lumina Sfântă, urmând ca aceasta să ajungă la toate bisericile din ţară.

Creştinii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc duminică Paştele. În religia creştină Paştele sărbătoreşte Învierea lui Iisus Hristos, la trei zile după crucificarea sa în Joia Mare.

Paştele creştin derivă din Paştele evreiesc şi este, de asemenea, cea mai sfântă sărbătoare din calendarul creştin care simbolizează renaşterea şi mântuirea promisă după moarte.

Paştele Creştin are loc aproape în aceeşi perioadă în care se sărbătoreşte Paştele Evreiesc, pentru că, potrivit Bibliei, Iisus a înviat în zilele în care iudeii ţineau această festivitate.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri