O companie şi-a retras publicitatea de la Fox News, după ce un prezentator l-a numit pe Obama rasist

Monday, 05 October 2009, 08:11 Sursă: NewsIn

Autor: Realitatea.NET
Potrivit cotidianului britanic, supermarketurile Waitrose au luat această decizie după ce au primit cel puţin o plângere din partea unui client privind publicitatea difuzată de Fox News, care are în grila de programe dezbateri moderate de conservatorul controversat Glenn Beck.

"Luăm foarte în serios plasarea publicităţii noastre în anumite programe şi ne asigurăm că şi conţinutul acelor programe este conform cu valorile mărcii noastre", a declarat un purtător de cuvânt al serviciului de relaţii cu clienţii din cadrul Waitrose. "Am retras toate reclamele la Waitrose de la postul Fox News", a adăugat el.

Această decizie a companiei britanice intervine după lansarea, în Statele Unite, a unei campanii pentru convingerea companiilor americane de a-şi retrage reclamele din emisiunea lui Beck. Acesta din urmă a declanşat o polemică, afirmând că Obama are "o ură profundă pentru albi". "Acest tip este, cred, rasist", a declarat animatorul în cursul unei intervenţii într-o emisiune difuzată de Fox News, proprietate a News Corp., grup deţinut de Rupert Murdoch.

Beck a reacţionat la declaraţiile controversate ale lui Barack Obama, care a apreciat că poliţişti albi au "acţionat stupid" arestând un profesor de culoare pe care l-au suspectat că vrea să comită un jaf, dar care nu voia, de fapt, decât să intre în casa sa.

Fox News a recunoscut la sfârşitul lunii august că o serie de companii şi-au retras publicitatea din emisiune, dar nu de la post în totalitate.

La rândul lor, site-urile americane care îl susţin pe Beck au lansat o campanie prin care cer boicotarea firmelor care îşi retrag reclamele din emisiunea acestuia.

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri