NVIDIA lansează platforma de 99 de dolari destinată dispozitivelor mobile pentru Internet

Wednesday, 18 February 2009, 16:13 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Noua platformă le va permite producătorilor de echipamente dezvoltarea rapidă şi lansarea pe piaţă a unor dispozitive cu preţ final începând de la 99$. În plus, consumatorii vor putea beneficia de conexiune de bandă largă şi posibilitatea de a rula şi înregistra conţinut de înaltă definiţie de pe internet.

În plus , NVIDIA a încheiat un parteneriat şi cu ST-Ericsson, astfel încât noile platforme vor beneficia de tehnologie 3G, ceea ce permite o conectivitate superioară oriunde în lume.

“ST-Ericsson a colaborat cu NVIDIA pentru a dezvolta o versiune finală a Microsoft Windows CE, folosind platforma mobilă ST-Ericsson U335 şi procesoarele NVIDIA Tegra” a declarat Jörgen Lantto, Chief Technology Officer în cadrul ST-Ericsson.


MID-urile dezvoltate pe procesoarele Tegra oferă:   

  • Redare video în format 720p sau 1080p
  • Autonomie de câteva zile cu o singură încărcare a bateriei
  • Conectivitate totală Wi-Fi sau 3G
  • Hardware optimizat pentru aplicaţiile specifice Web 2.0 şi o experienţă de utilizare similară calculatoarelor desktop
  • Soluţie software completă incluzând Microsoft Windows CE OS, aplicaţii de vizualizare, un browser de internet complet, client Web mail, kit de dezvoltare software (SDK) şi multe altele.


ICD, un producător ODM (original design manufacturer) de top, a anunţat că va produce acest tip de dispozitive cu noua platformă NVIDIA Tegra.

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri