Numărul bolnavilor de gripă porcină a ajuns la 1.655 în 21 de ţări, potrivit OMS

Wednesday, 06 May 2009, 03:53 Sursă: Realitatea TV

115 noi cazuri de îmbolnăvire au fost semnalate de marţi până miercuri în America. Numărul celor infectaţi cu virusul gripei porcine a ajuns astfel la 403. Alte 702 persoane sunt suspectate de contaminare, în 44 de state.

În Canada, numărul cazurilor confirmate a ajuns la 165. Deşi virusul a ajuns şi în majoritatea statelor europene, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că nu există un focar de gripă porcină în Europa.

În Mexic, numărul deceselor provocate de virusul H1N1 a ajuns la 29, iar cel al îmbolnăvirilor este de 913. Ieri, preşedintele Felipe Calderon promitea să pună din nou ţara pe picioare, mai ales pentru a da un impuls turismului, care a fost grav afectat.

Restaurantele se redeschid mâine, iar şcolile peste două zile. Cinematografele, teatrele şi discotecile rămân însă închise. Autorităţile au făcut şi primele estimări: gripa porcină va costa ţara 2,3 miliarde de dolari. Ministerul Finanţelor a anunţat o injecţie de capital de 1,3 miliarde de dolari pentru stimularea acestor sectoare.


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri