Numărul bolnavilor de gripă porcină a ajuns la 1.655 în 21 de ţări, potrivit OMS

Wednesday, 06 May 2009, 03:53 Sursă: Realitatea TV

Autor: Realitatea.NET
Virusul gripei porcine a mai făcut trei victime: este vorba de trei persoane în Mexic. Aceste noi decese vin pe fondul asigurărilor date de autorităţile mexicane şi americane potrivit cărora situaţia este pe cale să se stabilizeze. În prezent, 1.655 de persoane din 21 de ţări sunt bolnave de gripă porcină, a anunţat Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

115 noi cazuri de îmbolnăvire au fost semnalate de marţi până miercuri în America. Numărul celor infectaţi cu virusul gripei porcine a ajuns astfel la 403. Alte 702 persoane sunt suspectate de contaminare, în 44 de state.

În Canada, numărul cazurilor confirmate a ajuns la 165. Deşi virusul a ajuns şi în majoritatea statelor europene, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că nu există un focar de gripă porcină în Europa.

În Mexic, numărul deceselor provocate de virusul H1N1 a ajuns la 29, iar cel al îmbolnăvirilor este de 913. Ieri, preşedintele Felipe Calderon promitea să pună din nou ţara pe picioare, mai ales pentru a da un impuls turismului, care a fost grav afectat.

Restaurantele se redeschid mâine, iar şcolile peste două zile. Cinematografele, teatrele şi discotecile rămân însă închise. Autorităţile au făcut şi primele estimări: gripa porcină va costa ţara 2,3 miliarde de dolari. Ministerul Finanţelor a anunţat o injecţie de capital de 1,3 miliarde de dolari pentru stimularea acestor sectoare.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri