Coronavirus - România: 110217 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Nudiştii ar putea fi salvaţi de o pasăre rară

Tuesday, 24 February 2009, 11:43 Sursă: REALITATEA.NET

Un studiu a descoperit dovezi că pasărea protejată prin lege cântăreaţă Dartford ar putea avea cuiburi lângă această plajă.

Acest lucru înseamnă că planurile de dezvoltare a 131 de apartamente de lux pe plaja nudistă din Eastney, Marea Britanie, sunt oprite până când va fi realizată o cercetare în detaliu asupra habitatului păsării.

Dacă pasărea vulnerabilă este găsită, consiliul primăriei Portsmouth va trebui să renunţe la dezvoltarea zonei, deţinută până de curând de Ministrul britanic al Apărării.

Nudiştii, care se adună pe această plajă cu sutele şi care se temeau că o să fie daţi afară după construcţia apartamentelor, sunt foarte încântaţi de veste.

În Marea Britanie, este ilegal ca habitatul speciilor protejate, precum pasărea cântăreaţă Dartford, să fie deranjat de construcţii, potrivit Actului asupra vieţii sălbatice din 1981.

Pasărea cântăreaţă Dartford locuieşte, în principal, pe coasta de sud a Marii Britanii. Această specie a suferit foarte mult din cauza iernilor severe, iar populaţia sa a scăzut la câteva perechi în 1960. De atunci, specia a început să îşi revină.

Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri