Coronavirus - România: 2245 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Noul album Placido Domingo, inspirat de poemele Papei Ioan Paul al II-lea

Wednesday, 21 October 2009, 13:51 Sursă: NewsIn

"Fiul meu, care este compozitor, a căutat aceste poeme, la care am adăugat câteva compoziţii populare", spune tenorul.

Papa Ioan Paul al II-lea este considerat de Placido Domingo "cea mai măreaţă fiinţă" pe care a cunoscut-o.

Albumul, care include şi colaborări cu interpreţi ca Andrea Boccelli sau Vanessa Williams, a fost înregistrat cu Orchestra Simfonică din Londra.

Recent, Placido Domingo a fost distins cu premiul Echo Klassic al Operei din Dresda pentru întreaga sa carieră. Tenorul în vârstă de 68 de ani a primit distincţia în semn de recunoaştere a unei cariere care a scris o pagină în istoria operei, potrivit juriului.

Placido Domingă repetă, zilele acestea, la Berlin, pentru debutul său ca bariton în opera "Simon Boccanegra" de Giuseppe Verdi, pusă în scenă de regizorul argentino-israelian Daniel Barenboim.

Tenorul are în palmares şi premiul Birgit Nilsson, în valoare de un milion de dolari, cea mai mare importantă distincţie din istoria muzicii clasice, pe care a primit-o pentru contribuţia sa incomparabilă la dezvoltarea artei lirice.

Apreciat de critici şi de public pentru calităţile sale excepţionale de interpret, Placido Domingo este, totodată, unul dintre cei mai versatili tenori din istorie, cu 128 de roluri interpretate.

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri