Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

NOU bilanț mondial: peste 590.000 de decese provocate de infecția cu SARS-CoV-2. Ne întoarcem la RESTRICȚII?

Friday, 17 July 2020, 21:42 Sursă: Realitatea.net

BARCELONA, cu un pas mai aproape de izolare

Autorităţile regionale din Catalonia le-au recomandat, astăzi, locuitorilor Barcelonei, al doilea oraş ca mărime al Spaniei, să rămână acasă şi să nu se adune în grupuri mai mari de zece persoane, într-un efort de a încetini creşterea numărului de contaminări cu virisul SARS-CoV-2.

Mai mult decât atât, s-a decis închiderea cinematografelor, teatrelor şi discotecilor, interzicerea vizitelor la azilurile de bătrâni şi limitarea capacităţii de primire a clienților la 50% în baruri şi restaurante.

SUA, nou record de infectări în 24 de ore

Statele Unite bate record după record după ce autoritățile au raportat numai în ultimele 24 de ore peste 77.000 de infectări cu noul virus. Pe lângă numărul uriaș de contaminări au mai fost raportate și 943 de morți. În acest context, autoritățile din mai multe state susțin că vor reveni la măsurile mai dure de acum câteva săptămâni pentru a mai reduce explozia cazurilor de îmbolnăviri. 

ISRAEL, noi restricții

Guvernul israelian a făcut niște pași timizi în încercarea de a stopa răspândirea pandemiei de coronavirus și a decis să închidă anumite locuri publice, măsură fiind, totodată, menită să evite "o izolare generală" a țării, ceea ce ar reprezenta o recunoaștere a eșecului din partea autorităților. Astfel că, de vineri seara și până duminică dimineața, "magazinele (neesențiale), centrele comerciale, saloanele de coafură și de înfrumusețare, bibliotecile, grădinile zoologice, piscinele, atracțiile turistice și tramvaiele" sunt închise. Restaurantele urmează să se limiteze la livrări și vânzări de luat acasă în timpul săptămânii, iar sălile de sport urmează să fie închise pe o perioadă nedeterminată.

De altfel, ministrul israelian al Sănătății, Yuli Edelstein, a avertizat, la mijlocul acestei săptămâni, că dacă în următoarele 3-4 zile nu se reduce rata infectării cu noul coronavirus se poate ajunge la o închidere totală a țării.

INDIA mai bate un record

India a depăşit, astăzi, pragul de un milion de contaminări cu noul coronavirus, fiind a treia cea mai afectată țară din lume, după SUA și Brazilia. Numărul deceselor cauzate de SARS-CoV-2 în țară depășește 25.600 de cazuri.

Răspândirea accelerată a coronavirusului a determinat autorităţile să reimpună restricţii sanitare pe plan local, inclusiv reintrarea în izolare pentru a încetini propagarea epidemiei


CHINA, în fața unui nou focar?

După o perioadă de liniște aparentă, China a raportat, astăzi, cel puţin cinci cazuri noi de COVID-19 în Xinjiang, o vastă regiune din nord-vestul ţării unde trăieşte în principal minoritatea musulmană uigură, fapt ce provoacă serioase temeri cu privire la o reapariţie a contaminărilor. Drept urmare, metropola de 3,5 milioane de locuitori a închis metroul, iar astăzi conexiunile aeriene au fost drastic reduse.

Totodată, unii rezidenţi au susţinut pe reţeaua socială Weibo că mai multe zone rezidenţiale au fost izolate.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri