Coronavirus - România: 112781 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

NewsIn: Gigi Becali a făcut \"justiţie privată\", potrivit motivării Tribunalului Bucureşti

Monday, 13 April 2009, 08:24 Sursă: NewsIn

Potrivit motivării, Becali le-ar fi spus hoţilor că, dacă nu vor da declaraţii că au furat maşina, "va ieşi afară şi îi va lăsa pe mâna gărzilor sale de corp".

Declaraţiile date de victime au fost semnate de o persoană care şi-a atribuit titlul de organ de cercetare penală, declaraţiile fiind semnate şi de către Gigi Becali.

Instanţa descrie, în motivare, momentul în care Cătălin Zmărăndescu ar fi încercat să scoată cu cuţitul din piciorul unuia dintre hoţi proiectilul cu care acesta fusese împuşcat.

Judecătorii au mai reţinut că Becali a condus acţiunea de "justiţie privată desfăşurată într-un local public şi filmată, în condiţiile în care părţile vătămate erau rănite, una dintre ele fiind pusă în postura de a fi iminent operată cu un cuţit de unul dintre inculpaţi, părţile fiind obligate să dea anumite declaraţii conform voinţei lui Gigi Becali".

Inculpaţii, apropiaţi sau subordonaţi ai finanţatorului Stelei, au acţionat cu o "deosebită agresivitate, manifestată cu urmăriri cu maşini în timpul nopţii, tamponări intenţionate, executare de focuri de armă în public, imobilizarea acestora (n.r. victimelor) şi transportarea lor în portbagaj".

Tribunalul a decis să menţină măsura de arestare a lui Becali şi a altor patru oameni, motivând că activitarea de reţinere prin împuşcare a unei persoane şi sechestrarea ei timp de mai multe ore "are o rezonanţă socială majoră, creând în rândul opiniei publice o stare de temere şi indignare".

Judecătorii au precizat că hoţii maşinii au fost agresaţi, împuşcaţi, îngenuncheaţi şi obligaţi să dea declaraţii autoincriminatoroare şi de umilire în public.

Pe de altă parte, Tribunalul a considerat nerelevante documentele depuse de Becali la dosar, potrivit cărora este preşedinte de onoare al Ligii Naţionale şi Internaţionale pentru Apărarea Drepturilor Omului. De asemenea, documentele depuse de patronul stelist, care atestă acte caritabile făcute de acesta, sunt "irelevante faţă de calitatea lui Gigi Becali", cercetat pentru lipsire de libertate.

Gigi Becali va rămâne în arest, a decis definitiv, pe 6 aprilie, Tribunalul Bucureşti, care a hotărât să respingă toate recursurile făcute de inculpaţi în dosarul sechestrării a trei persoane care i-au furat maşina finanţatorului Stelei.

Procesul a durat aproape 10 ore.

Decizia este definitivă, astfel încât finanţatorul Stelei şi celelalte patru persoane care au mai primit mandat de la Judecătorie ar urma să petreacă Paştele în arest.

Un singur inculpat din acest dosar, Marius Giavela, administratorul barului din Pipera, va rămâne în libertate, instanţa respingând recursul procurorilor.

Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri