Coronavirus - România: 112781 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

New York Times şi-a scos la vânzare sediul din Manhattan, din cauza datoriilor

Monday, 09 March 2009, 20:30 Sursă: NewsIn

Acordul încheiat cu fondul de investiţii W.P. Carey&Co pentru 21 din totalul pe 25 de etaje care aparţin New York Times, îi va permite grupului de presă din care face parte cotidianul să recupereze 225 de milioane de dolari. După 10 ani, acesta va avea posibilitatea să îşi răscumpere sediul, la preţul de 250 de milioane de dolari.

Această iniţiativă se înscrie în cadrul mai multor eforturi ale New York Times de a-şi reduce datoriile. Milionarul mexican Carlos Slim a fost de acord în luna ianuarie să îi acorde un împrumut de 250 de milioane de dolari, iar grupul de presă caută în prezent un cumpărător pentru 17,75% din acţiunile unei companii care controlează una dintre principalele echipe de baseball din ţară, Red Sox, stadionul acesteia, Fenway Park, şi un post de televiziune de sport. 

Compania-mamă a cotidianului new-yorkez, care mai deţine şi Boston Globe şi alte ziare din nord-estul Statelor Unite, a anunţat luni că la sfârşitul anului 2008 datoria sa se ridica la peste un miliard de dolari, precizând că această cifră s-a redus datorită intervenţiei lui Slim. Până în noiembrie, societatea intenţionează să mai ramburseze încă 49,5 milioane de dolari, iar până în martie 2010, 250 de milioane. 

Profitul New York Times a scăzut cu 48% în trimestrul patru, din cauza scăderii veniturilor din publicitate, iar pierderile anuale s-au ridicat la 57,84 milioane de dolari. 

Sediul social din New York al grupului de presă se află într-o clădire cu 52 de etaje proiectată de arhitectul Renzo Piano şi construită în centrul Manhattanului. 

 Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri