Nemirschi vrea o singură entitate de control în Delta Dunării, de tip rangers

Saturday, 23 May 2009, 12:31 Sursă: NewsIn

Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a declarat că intenţionează să introducă o singură entitate de control în Delta Dunării, "un fel de rangers", deoarece în prezent, deşi sunt mai multe organisme de supraveghere, acestea nu îşi fac bine treaba.
Adaugă părerea ta
"În prezent, sunt multe entităţi care se ocupă de supraveghere în Deltă şi ştiţi că atunci când sunt mulţi, nimeni nu se ocupă cum trebuie. Intenţionez să creez o singură entitate care să exercite controlul în Deltă, un fel de rangers", a spus Nemirschi.

Ministrul, care consideră problema braconajului una "delicată", a menţionat că aceşti rangers trebuie să fie foarte bine plătiţi şi echipaţi, "iar în caz de fraternitate cu braconierii, să fie penalizaţi". Noua entitate de control ar putea fi în subordinea Rezervaţiei sau organizaţii private angajate cu contract, a explicat el.

Nemirschi a adăugat că Ministerul Mediului are în vedere interzicerea pescuitului industrial în Deltă şi caută soluţii pentru localnici, care ar putea fi integraţi într-un sistem de turism ecologic.

"Mă gândesc să interzicem pescuitul industrial în Deltă prin modificarea, în acest an, a legislaţiei. Vom avea grijă şi de localnici, nu cu soluţii compensatorii, cum a fost în cazul minerilor, ci integrându-i într-un sistem de turism ecologic în Deltă", a mai spus Nemirschi.