Coronavirus - România: 196004 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ne aşteaptă o nouă zi de vară domoală, ca de final de sezon fierbinte

Friday, 21 August 2009, 03:47 Sursă: REALITATEA.NET

Ziua de astăzi se anunţă plăcută, frumoasă şi săracă în fenomene meteo. Doar câţiva nori vor rătăci peste munţi, unde vor scutura şi câte o ploaie scurtă, de vară, dar în toate celelalte regiuni ale ţării, cerul va fi senin. Nici vântul nu va ridica probleme suflând cel mult moderat, făcând şi mai agreabile temperaturile aşteptate: între 24 şi 32 de grade, maxime care se încadrează perfect în norma termică a datei în care ne aflăm.

Bucureştenii se bucură şi ei tot de soare şi valori termice fără exagerări. După o dimineaţă ceva mai rece decât cea de ieri, cu valori de 14-15 grade, la amiază, sub un soare neacoperit de nori, aerul va atinge aproximativ 29-30 de grade, valori normale pentru perioada aceasta. Chiar şi presiunea atmosferică este în conformitate cu valoarea confortabilă pentru organismul uman, neprezentând variaţii de la 760 de mm coloană de mercur.

O zi caldă, echilibrată termic şi astăzi la munte. Cerul va aduna o mână de nori spre seară când, izolat, vor fi şi câteva ploi fără înseamnătate, dar amiaza va reuşi să aducă între 24 de grade la Stâna de Vale şi 15 la Vârful Toaca. Mâine, turiştii vor simţi o uşoară încălzire a vremii, dar pe seară ploile încep să strângă rândurile mai ales peste crestele nordice. Săptămâna se încheie cu ploi la munte şi cu temperaturi în scădere.

Marea e şi ea de partea soarelui azi, cerul va fi aproape senin. Briza suflă cât să fie plăcută şederea la malul mării, iar maximele nu indică nici o exagerare, rămânând la valori de 24-26 de grade. Apa mării ţine şi ea pasul cu temperatura aerului, oprindu-şi termostatul la 24 de grade la ţărm. Ca şi la munte, aerul mai câştigă un grad două sâmbătă la amiază, pe care însă le va pierde duminică. Cerul se înnorează treptat la malul mării în ultima zi a acestei
săptămâni, iar ploile nu vor lipsi nici ele.

Prima zi de weekend ne aduce un plus termic. Doar nordul şi centrul Moldovei, ca şi depresiunile din estul Transilvaniei se pot bucura de ceva mai multă răcoare, dar nu prea multă, dacă e să ne gândim că temperaturile ating totuşi valori de 26-28 de grade în aceste regiuni. În rest însă, temperatura va urca până spre 32-33 de grade, chiar 34 în sudul ţării.

Bucureştenii resimt şi ei pornirile excesive ale soarelui, care va aduce la amiază 32 de grade Celsius, 2-3 grade, aşadar, peste normă.

Încheiem săptămâna cu o vreme în răcire şi instabilă. Se încheie capitolul fierbinte pentru jumătatea de nord a ţării, iar ploile în averse, cu descărcări electrice şi rafale de vânt îşi fac drum prin Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania şi nordul şi centrul Moldovei. Maximele scad aici la valori între 21 şi 27 de grade, în timp ce sudul rămâne sub puterea soarelui care va urca mercurul la 30-33 de grade.

În capitală, vremea continuă în aceeaşi notă caldă şi duminică. Tot 32 de grade Celsius va fi maxima, iar răcorirea se amână în Bucureşti cu o zi.

Citeste totul despre:


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri