Coronavirus - România: 700898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Morales nu vrea anchetă internaţională în dosarul complotului, aşa cum cereau trei ţări europene

Tuesday, 21 April 2009, 18:41 Sursă: NewsIn

"Instituţiile din Croaţia, Irlanda şi Ungaria nu au nicio autoritate pentru a cere o anchetă", a declarat Morales, reproşându-le acestor ţări că apără suspecţi pe care autorităţile boliviene îi acuză de terorism.

Autorităţile boliviene au anunţat, joi, că au arestat un grup de presupuşi terorişti care ar fi vrut să îl asasineze pe şeful statului bolivian, Evo Morales. Trei bărbaţi, dintre care unul cu cetăţenie română, au fost ucişi, iar alţi doi arestaţi de o echipă de commando a poliţiei, în hotelul din Santa Cruz, unde erau cazaţi.

"Aş putea să îi judec şi eu. Nu sunt jurist, dar cum pot fi apăraţi oameni care au venit să omoare preşedintele?", a întrebat retoric Morales, în cursul unei conferinţe de presă organizată la La Paz.

Această declaraţie intervine în condiţiile în care Ungaria şi-a exprimat îndoieli în legătură cu teoria unui complot internaţional împotriva preşedintelui bolivian şi le-a cerut autorităţilor din această ţară informaţii suplimentare.

La rândul său, Irlanda a cerut lansarea unei anchete internaţionale privind circumstanţele morţii celor trei persoane.

Potrivit versiunii oficiale a evenimentelor, anunţată de Bolivia, a avut loc un schimb de focuri la un hotel din Santa Cruz, în timp ce imagini difuzate pe internet sugerau că un grup de "mercenari" au fost surprinşi în lenjerie în camera lor.

Ministerul român de Externe a anunţat că a obţinut confirmarea oficială că persoana ucisă săptămâna trecută într-o operaţiune care ar fi permis dejucarea unui atentat la viaţa preşedintelui bolivian Evo Morales era cetăţean român. Ministerul a informat că Ambasada României de la Lima (Peru), care gestionează relaţia cu Bolivia, a solicitat încă de la data de 18 aprilie 2009 autorităţilor boliviene clarificări privind circumstanţele în care s-a produs evenimentul.

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri