Moise Guran renunță la jurnalism și intră în politică

Thursday, 16 January 2020, 09:08 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

Jurnalistul Moise Guran a anunțat la Europa FM că renunță definitiv la jurnalism pentru a se implica în politică.

Moise Guran și-a comunicat decizia  prin intermediul unui mesaj emoționant în care explică și de ce alege acest drum.

”Cele mai grele decizii din cariera unui jurnalist sunt cele în care etica intră în conflict cu deontologia. Etica se referă la binele general al societății, iar deontologia se referă la regulile meseriei.

Teoretic, regulile meseriei de jurnalist nu pot intra în conflict cu interesul general al societății, tocmai pentru că ele, regulile respective, sunt gândite pentru a sluji societatea. Și totuși, în practică, lucrurile sunt întotdeauna mai complicate.

Vă dau un exemplu: unui jurnalist îi este interzis să cheme lumea în stradă, la orice fel de proteste, și în special la cele politice, dar ce ar trebui să facă un jurnalist atunci când guvernul amenință prin actele sale însăși existența democrației?

Alt exemplu: unui jurnalist nu îi este interzis să devină om politic, dar, dacă tot mai mulți jurnaliști devin oameni politici, atunci credibilitatea generală a breslei scade și rolul presei de câine al democrației este afectat.

Și totuși, eu azi, acum, vă anunț că am luat decizia să renunț definitiv la cariera și la rolul meu de jurnalist român pentru a-mi asuma un rol politic în această țară.

Acesta este ultimul mesaj pe care vi-l dau în calitate de jurnalist și este o explicație pentru dumneavoastră, cei care mă urmăriți de atât amar de ani”, a anunțat Moise Guran, în direct la Europa FM.


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-01-16 10:00:25
Puscarie

Cu asta USR isi ia o mare teapa, chiar daca a fost chemat la vatra de superiori nu trebuia s-o faca acum.

Alte articole din: Ultimele Stiri