Coronavirus - România: 449349 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Mitrea: Un grup de interese ţine captivă conducerea PSD şi ne duce spre o fundătură

Tuesday, 15 December 2009, 10:33 Sursă: REALITATEA.NET

Miron Mitrea se declară nemulţumit de pierderea alegerilor de către PSD, dar crede că \"nu este totul pierdut\" şi face un apel către colegii social-democraţi la unitate. \"Dacă reuşim să ne adunăm şi să privim puţin înlăuntrul nostru, în trecutul nostru, vom ştii ce avem de făcut. Ne vom redescoperii demnitatea\", scrie social-democratul pe blog.

\"Ştiu că sunteţi supăraţi şi este normal să fiţi. V-aţi luptat cu ardoare pentru PSD şi meritaţi tot respectul celor care au condus, conduc şi vor conduce destinele acestui mare partid. Cel mai mare partid din Romania. Si eu sunt suparat ca si voi. Sunt supărat pentru că noi, ca partid, am ratat o şansa mare să dăm României un preşedinte. Sunt supărat pentru că, deşi de un an de zile atrag atenţia ca grupul de interese care ţine captivă conducerea partidului ne duce spre o fundătură, n-am reuşit să fac mai multe ca să impiedic acest lucru\", scrie Miron Mitrea.

Fostul secretar general la PSD face un apel către colegii social-democraţi \"nu lăsaţi pe nimeni, acum, să vă calce demnitatea în picioare. Nu voi aţi pierdut alegerile acestea. Fiţi mândri ca aţi muncit cât aţi putut de bine ca să le câştigaţi. Îi cunoaşteţi cu toţii pe cei răspunzători de eşec. Sunt cei care vor încerca să dea vina pe organizaţiile cu rezultate slabe, care vor încerca să orienteze nemulţumirile fireşti spre alţii ca să-şi păstreze ei funcţiile, sunt cei care vă prezintă înfrângerea de acum ca pe o mare victorie. Ei sunt grupul de interese cu care mă lupt de un an de zile. Ei sunt cei care au subordonat interesele partidului propriilor interese şi ne-au dus la eşec\", mai scrie Mitrea.

Nu l-a uitat nici pe Mircea Geoană, spunând că înfrangerea suferită de acesta la alegerile prezidenţiale nu-l bucură. \"Deşi m-a atacat recent, nu vreau să-i răspund cu aceeaşi monedă. De-a lungul campaniei am declarat de mai multe ori că îl susţin în cursa pentru preşedinţie. Nu pentru că aş fi un fan al său, nu sunt fariseu, ci pentru că partidul nostru avea şansa uriasă să revină la putere şi să le facă românilor viaţa mai bună. Aşa cum a făcut-o între 2000 şi 2004\", scrie Mitrea.

\"Mă aştept ca, acum, hrebenciucii din partid, care ne conduc cu “maiestrie” spre şapte ani de opoziţie, să spună că mă bucur de înfrângerea lui Geoană. Nimic mai fals. Spre deosebire de ei, eu nu pot să-mi bat joc de munca pe care voi aţi dus-o timp de ani de zile. Munca la care am contribuit şi eu ori de câte ori partidul mi-a cerut-o. Ştiu că voi, oamenii din partidul meu, sunteţi oameni demni. Şi mai ştiu că având demnitate, înţelepciune şi curaj putem să revenim pe locul pe care îl merităm. Am pierdut o bătălie, dar împreună putem să câştigăm\", spune fostul secretar general al PSD.

Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri