Coronavirus - România: 54009 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Mitrea: Grupul de interese al lui Hrebenciuc are o preocupare periculoasă, hărţuirea miniştrilor PSD

Tuesday, 16 June 2009, 14:18 Sursă: REALITATEA.NET

"Încă de la instalarea actualului guvern, atunci când nu-şi plasează acoliţii în funcţii sau nu-i ameninţă pe oamenii din jurul meu, grupul de interese reprezentat de Viorel Hrebenciuc are o preocupare extrem de periculoasă pentru partid: hărţuirea miniştrilor PSD. Primii tăvăliţi au fost cei numiti de partid în funcţia de ministru de Interne: pe Gabi Oprea l-au dat afară, iar Liviu Dragnea a fost nevoit să-şi dea demisia. Apoi, le-au trimis mesaje prin presă lui Cristi Diaconescu şi Ecaterinei Andronescu cum că ar fi pasibili de schimbarea din funcţie. Şi totul a culminat cu urecherea în bloc a miniştrilor PSD care au participat la o şedinţă de guvern la care a fost prezent şi preşedintele ţării. Cu un spor de corecţie pentru Dan Nica, pentru că nu i-a anunţat pe ei ceea ce şi el aflase cu cinci minute înainte să se întâmple: că vine Băsescu!", scrie Miron Mitrea pe blogul său.

Mitrea susţine că această atitudine nu face deloc bine partidului. "Imaginea unor miniştri apostrofaţi pentru că n-au trimis sms-uri este total opusă imaginii pe care noi, pesediştii, ne-o dorim: aceea de partid responsabil, cu miniştri puternici, capabili să rezolve problemele grave pe care ni le aduce criza economică", susţine fostul ministru al Transporturilor. 

De asemenea, Mitrea afirmă că atitudinea actuală a conducerii PSD îl favoizează pe Traian Băsescu deoarece "intră în jocul lui". "Cea mai mare bucurie pe care i-o pot face adversarii săi politici este să intre în jocul său. Să ţipe ori de câte ori are el nevoie, pentru a stabili singur agenda publică. Este exact ceea ce fac acum marii "strategi" din grupul de interese reprezentat de Hrebenciuc", adaugă Mitrea.

În luna mai, senatorul PSD scria pe blogul său că excluderea lui Mădălin Voicu din partid este "cea mai gravă ispravă a grupului de interese" din jurul lui Viorel Hrebenciuc şi Marian Vanghelie şi făcea un apel către aceştia să se prefacă pe timpul campaniei că le pasă de partid.

"În PSD au loc reglări de conturi. Nu de ieri, de azi, ci de când grupul de interese reprezentat de Viorel Hrebenciuc îl influenţează decisiv pe preşedintele partidului. Eu, personal, dar mai ales cei consideraţi apropiaţi mie, au fost ţintele acestor răzbunări. Arsenalul folosit a fost divers, de la şicane puse în practică de procurori politici, la înlocuiri din funcţii şi chiar excluderi din partid. Pedepsirea lui Mădalin Voicu este doar ultima ispravă a acestor băieţi destoinici. Dar şi cea mai gravă. Pentru ca ea s-a produs într-un moment extrem de sensibil pentru partid. Suntem într-o campanie electorala pe care, îmi place să cred, vrem s-o câştigăm", scria, pe 13 mai, fostul secretar general.

Mitrea mai susţinea că, în plină campanie electorală, "numai de un scandal intern nu avea nevoie PSD".  El adăuga că excluderea lui Voicu demonstrează că în PSD nu contează cât de performant din punct de vedere electoral eşti, atâta timp cât poţi fi dat afară dacă îţi critici şeful.

"Un scandal care arată că degeaba te lupţi şi câştigi alegerile parlamentare în fieful adversarilor politici, pentru că poţi fi oricând dat afară din partid. Un scandal care dovedeşte că, dacă iţi permiţi să-ţi exprimi liber opiniile şi să-ţi critici şefii, rişti oricând să fii exclus fără explicaţii. Un scandal care demonstrează că degeaba avem un statut la partid, pentru că acesta poate fi oricând încălcat de un grup de interese", acuza senatorul PSD.Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri