Coronavirus - România: 112781 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ministrul Transporturilor a numit un nou director la Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu

Thursday, 05 November 2009, 14:54 Sursă: NewsIn

Astfel, potrivit ordinului nr. 1139, în funcţia de director general şi preşedinte al Consiliul de Administraţie a fost numit Gheorghe Şuţu.

Consiliul Judeţean Constanţa, proprietar a 20% din acţiunile aeroportului, a avut o reacţie dură la aflarea veştii.

"Directorul general demis de dl. Radu Berceanu în cursul zilei de astăzi se afla în concediu medical acordat în mod legal după ce în luna septembrie a suferit o intervenţie chirurgicală ce necesită o perioadă lungă de recuperare. Conform Codului Muncii, demiterea unei persoane aflate în concediu de odihnă sau medical este ilegală şi constituie abuz din partea celui ce dispune această măsură. În cazul de faţă, rezilierea contractului de management în perioada în care managerul se află în concediu medical este, de asemenea, ilegală şi considerată abuz", a spus Cristian Moldovanu, reprezentantul CJC în AGA.

Consiliul Judeţean Constanţa, în calitate de acţionar la S.N. Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu S.A. îi atrage atenţia domnului Radu Berceanu că nu va accepta ca societatea să suporte eventualele despăgubiri stabilite de instanţele de judecată în cazul în care directorul general demis va decide să se adreseze justiţiei. Totodată, având în vedere ilegalitatea Ordinului de demitere, reprezentantul Consiliului Judeţean Constanţa în Adunarea Generală a Asociaţiilor va vota împotriva acestei măsuri. 

"Considerăm că Ordinul emis de domnul Radu Berceanu are motivaţii pur politice (fără a ţine cont de criteriile de performanţe) de vreme ce un raport preliminar arată că la data de 31 octombrie 2009 fuseseră înregistraţi cu 9% mai mulţi pasageri dec]t în tot anul 2008, adică o creştere de trafic într-un an de criză", a mai spus Moldovanu.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri