Coronavirus - România: 121235 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ministrul Sănătăţii l-a demis pe managerul spitalului Victor Babeş. Cristian Banu consideră că este o decizie politică

Monday, 05 January 2009, 09:02 Sursă: REALITATEA.NET

"Nu pot decât să fac apel la instrumentele care funcţionează în statul de drept. Vom merge pe cale jurisdicţională. Este o decizie administrativă. Dacă ea va fi emisă, este clar o decizie de epurare politică. O vânătoare de vrăjitoare", a declarat Cristian Banu.

Ministrul Sănătăţii, Ionuţ Bazac, l-a demis pe managerul spitalului Victor Babeş, Cristian Banu, după descoperirea unor nereguli la laboratorul de radiologie, la camera de gardă şi la laboratorul de pneumologie. 

Ministrului Sănătăţii a efectuat sâmbătă un control inopinat la Spitalul Victor Babeş din Capitală. Bazac s-a declarat dezamăgit de condiţiile de la Spitalul de boli infecţioase Victor Babeş şi a declarat că sunt multe lucruri care trebuie remediate.

Printre nereguli, Bazac a constatat că un echipament de radiologie "super performant este defect de o bună bucată de timp". Mai mult decât atât, ministrul a descoperit că, în condiţiile în care spitalul este unul care se ocupă de urgenţe, acesta nu are asistent de radiologie.

Controlul ministrului Sănătăţii a venit după ce un raport al Centrului de Control al bolilor transmisibile arată că în ultima perioadă au crescut cu peste 25% solicitările la serviciile de ambulanţă pentru infecţiile acute. La Victor Babeş, peste 50 de oameni se internează în fiecare zi.  

Ionuţ Bazac i-a demis recent şi pe directorii spitalelor judeţene din Giurgiu şi Slobozia. El a găsit grave nereguli în spitalele conduse de cei doi, după ce a făcut un control neaşteptat în teritoriu, în cea de-a doua zi de Crăciun. 


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri