Coronavirus - România: 440344 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Nelu Tătaru anunță ”o transmitere comunitară accentuată” după recordul absolut la coronavirus: ”Avem 25 de judeţe cu peste 100 de cazuri pe zi”

Wednesday, 04 November 2020, 16:28 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Monica Vasilescu

“În măsura în care le vedem printr-o transmitere comunitară accentuată. Avem 25 de judeţe cu peste 100 de cazuri pe zi, avem 11 judeţe care au indice peste 3,trei judeţe care au indice peste 5. Gândiţi-vă ce activitate se desfăşoară în acele judeţe şi atunci o să puteţi observa care este cauza transmiterii”, a spus Nelu Tătaru după recordul de noi cazuri înregistrat miercuri.

“Avem focare desfăşurate în unităţile sanitare, avem focare în instituţii pentru persoanele vârstnice, pentru bolile neuropsihice sau pentru copii. Avem focare în acele activităţi economice, iar în acelaşi timp avem şi transmitere. Transmiterea din evaluările noastre se face din evenimente private, din transport în comun, din transport navetist inter şi intra judeţean şi în general cele care duc la momentul infectării sunt cele pe care vi le-am prezentat. HoReCa, prin evenimente private, erau cele care duceau la o transmitere accentuată. Respectarea unor condiţii pe care noi le-am dat la fiecare din activităţile revenite sau relaxate au fost cele ar fi trebuit să dea un număr mic de cazuri. În majoritate, lucrătorii HoReCa au respectat, dar au avut şi cazuri”, a declarat Nelu Tătaru.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri