Coronavirus - România: 62547 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ministrul Muncii discută luni cu liderii sindicatelor şi patronatelor despre salariul minim

Thursday, 24 September 2009, 14:33 Sursă: NewsIn

În prezent, Executivul a propus ca salariul minim din sistemul bugetar să fie egal cu 705 lei în 2010, iar ministrul Muncii a confirmat ruperea coeficientului 1 de salariul minim pe economie, dar a precizat că speră să convingă Guvernul să accepte ca valoarea salariului minim pe economie să fie egală în 2010 cu coeficientul 1 din sectorul bugetar, adică tot cu 705 lei.

Potrivit ministrului de finanţe, Gheorghe Pogea, salariul minim de 705 lei din sectorul bugetar, stabilit pentru 2010, "reprezintă salariul brut, din care se scad contribuţiile, la care se adaugă sporurile".

În schimb, reprezentanţii patronatelor spun că nu vor accepta un salariu minim în mediul privat mai mare de 650 lei şi cer chiar desfiinţarea contractului colectiv de muncă la nivel naţional.

Săptămâna trecută, Guvernul şi-a asumat răspunderea pe Legea salarizării unitare în sistemul bugetar, însă PNL şi UDMR au depus o moţiune de cenzură, criticând prevederile actului normativ. Moţiunea a fost supusă dezbaterii şi votului joi, dar a fost respinsă cu 112 voturi pentru şi 137 împotrivă, în condiţiile în care 2 voturi au fost declarate nule.
Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri