Ministrul Mediului a dat startul "Săptămânii Mediului Tău"

Monday, 01 June 2009, 16:27 Sursă: NewsIn

Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a participat, luni, în Piaţa Constituţiei, la manifestarea "Copiii sunt împreună pentru natură", ce a marcat începutul campaniei "Săptămâna Mediului Tău".
Adaugă părerea ta

Campania se va desfăşura la nivel naţional, în perioada 1-6 iunie 2009, a anunţat ministerul Mediului.

Împreună cu elevi ai şcolilor din Bucureşti şi ai Liceului Nicolae Tonitza, ministrul Mediului a desenat un arbore cu cretă colorată, pe asfaltul din faţa Palatului Parlamentului, ca un simbol al protecţiei mediului. Nemirschi le-a explicat copiilor mecanismele după care funcţionează programul "Rabla" şi principiile taxei de mediu.

"Cine poluează, plăteşte! Aşa se întâmplă în întreaga Europă", a spus ministrul Mediului. La finalul acţiunii, ministrul i-a îndemnat pe participanţi să nu plece acasă fără să ecologizeze Piaţa Constituţiei. Nemirschi le-a cerut elevilor să transmită mai departe mesajul că un mediu curat este vital nu numai pentru ei, ci şi pentru generaţiile viitoare.

Campania "Săptămâna Mediului Tău" continuă cu o dezbatere pe care ministrul Mediului o va avea cu reprezentanţii ONG-urilor din domeniu, organizată marţi.

Miercuri, 3 mai, Nemirschi se va întâlni cu reprezentanţii patronatelor şi ai institutelor de cercetare, iar joi va participa la acţiunea de ecologizare a zonei Lacul Morii, din sectorul 6 al Capitalei.

Vineri va avea loc, la Palatul Parlamentului, Gala Excelenţei de mediu. Regatta Mediului, care se va desfăşura sâmbătă, la Mangalia, va încheia "Săptămâna Mediului Tău"