Ministrul Agriculturii a demis toţi directorii APIA din Bucureşti şi ţară

Thursday, 19 March 2009, 13:09 Sursă: REALITATEA.NET

Ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu, a explicat în cadrul unei intervenţii la Realitatea TV că demisia directorilor APIA se datorează nerespectării termenilor de acordare a a subvenţiilor pentru terenurile agricole. Ilie Sârbu a luat această decizie întrucât Agenţia de Plăţi în Agricultură nu au început încă să dea subvenţiile pentru fermieri.

"Aşa cum am anunţat anterior, data de 15 martie a fost data limită în care mai aşteptam de la APIA să se finalizeze dosarele cu sumele rămase restante de circa un an. Vorbim aici de circa 1.200.000 de persoane care nu şi-au primit banii de la Uniunea Europeană şi a căror dosare trebuiau procesate până la această dată. De aceea am decis să demit toţi directori, mai ales că aceştia au primit sporuri în valoare de 75%, adică au beneficiat de toate condiţiile", a afirmat Sârbu. 

La începutul lunii februarie, secretarul general al Ministerului Agriculturii Sorin Chelmu şi directorul general APIA Dan Gherghelaş au demisionat. 

Analiza activităţii APIA care a avut loc la începutul lui februarie la Ministerul Agriculturii a evidenţiat deficienţe în activitatea instituţiei cum ar fi întreruperi dese ale sistemului informatic şi suprapuneri de atribuţii la nivelul aparatului central al instituţie, ceea ce a condus la ineficienţă.

Un comunicat de presă transmis de Ministerul Agriculturii Pădurilor şi Dezvoltării Rurale (MAPDR) arată că ministrul agriculturii Ilie Sârbu a dispus ca în cel mai scurt timp să fie reanalizat, sub aspectul eficienţei, circuitul informaţiilor în vederea scurtării termenelor de finalizare a dosarelor de plată. De asemenea, Sârbu a atras atenţia asupra modului iî care firma care asigura soft-ul respectă prevederile contractuale, solicitând, în paralel, o evaluare amănunţită a activităţii întregului aparat al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri