Coronavirus - România: 20103 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Miniştrii de Finanţe din ţările bogate cer reformarea imediată a sistemelor bancare

Sunday, 26 April 2009, 10:31 Sursă: NewsIn

În cadrul unei reuniuni a Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi a Băncii Mondiale, ce a avut loc la Washington, directorul FMI a spus că economia a făcut progrese, însă acestea au fost prea lente. În cadrul întrunirii s-au solicitat, de asemenea, ajutoare mai mari pentru ţările din Africa, afectate de criza mondială.

Ministrul tanzanian de Finanţe a precizat că actuala criză poate duce la pierderea câştigurilor anterioare ale ţării sale şi a spus că naţiunile bogate ar trebui să-şi folosească o parte din pachetele de stimuli pentru ajutarea statelor sărace.

Şeful FMI, Dominique Strauss-Kahn, a spus că nimeni nu a pus la îndoială nevoia de reformă, în cadrul reuniunii.De asemenea, Strauss Kahn a spus că stimulii fiscali pentru 2009 ar putea fi suficienţi, dacă ţările afectate de criză vor reuşi să-şi cureţe sistemele financiare. "Cred că toată lumea este de acord că reforma trebuie făcută acum şi că revenirea economică depinde puternic de acest lucru", a spus Strauss-Kahn. 

Oficialul a mai spus că toţi miniştrii prezenţi "se vor întoarce acasă hotărâţi să accelereze procesul" acestor reforme. Ministrul egiptean de Finanţe, Yousef Boutros-Ghali, ce a prezidat reuniunea, a spus că economia mondială are "probleme serioase", însă lucrurile încep să se amelioreze.

Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri