Ministerul Sănătăţii a anunţat încă 9 cazuri noi de îmbolnăviri cu virusul AH1N1

Saturday, 26 December 2009, 11:40 Sursă: NEWSIN

Autor: Realitatea.NET

Nouă cazuri noi de gripă porcină au fost depistate vineri şi sâmbătă, bilanţul total al îmbolnăvirilor în România de la debutul pandemiei şi până în acest moment fiind de 5.430, dintre care 42 cu deces, potrivit ultimei comunicări de sâmbătă a Ministerului Sănătăţii.

Cinci noi cazuri de îmbolnăviri cu gripa nouă s-au înregistrat în Capitală şi câte un caz în judeţele Argeş, Bacău, Ialomiţa şi Olt, a anunţat Ministerul Sănătăţii. De vineri până duminică nu s-au mai înregistrat decese cauzate de infectarea cu virusul AH1N1.

De pe 23 noiembrie, când autorităţile au anunţat, oficial, primul deces cauzat de infectarea cu virusul gripei noi , România a înregistrat 42 de morţi, dintre care 10 au avut loc în cursul săptămânii trecute.

Attila Cseke, noul ministru al Sănătăţii, a anunţat că se va vaccina împotriva gripei AH1N1 cu vaccinul pandemic CANTGRIP, produs de Institutul Naţional de Cercetare -Dezvoltare Cantacuzino, luni, 28 decembrie.

Peste 75.000 de persoane au fost vaccinate până în prezent cu vaccinul produs de Institutul Cantacuzino, iar campania de vaccinare va continua şi odată cu reluarea cursurilor, în licee şi universităţi.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri