Coronavirus - România: 492211 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ministerul Mediului a primit din partea Bulgariei o propunere de investiţie pentru construirea unui depozit de deşeuri radioactive

Monday, 14 September 2009, 14:36 Sursă: REALITATEA.NET

Notificarea a fost făcută conform cerinţelor procedurii Convenţiei Espoo.

Capacitatea estimată pentru această facilitate este de cel mult 138.200 metri cubi, iar suprafaţa necesară pentru construcţia depozitului este de până la 30 hectare.

În prezent, Bulgaria nu dispune de nicio facilitate pentru depozitarea finală a deşeurilor radioactive, potrivit notificării.

Distanţa de la depozitul radioactiv până la Kozlodui este de circa 3,5 km, iar cea până la fluviul Dunărea şi graniţa cu România este de aproximativ 4 km. Pe 30 km în jurul depozitului sunt situate mai multe localităţi bulgăreşti, precum şi 12 sate româneşti slab populate.

Publicul interesat poate consulta conţinutul notificării la adresa de web http://www.mmediu.ro, la secţiunea Proceduri de evaluare derulate de Ministerul Mediului.

Comentariile publicului privind proiectul propus pot fi transmise la adresele: mihaela.macelaru@mmediu.ro şi  corina.sandu@mmediu.ro, până la data de 05.10.2009.Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri