Ministerul Agriculturii caută soluţii pentru destituirea şefilor APIA repuşi în funcţii de instanţă

Saturday, 11 July 2009, 14:52 Sursă: NewsIn

Ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu, a declarat că în ţară există 19 astfel de situaţii.

La conducerea APIA Maramureş există în prezent doi directori, unul coordonator, în persoana lui Gheorghe Vişovan, susţinut de PSD, şi un director executiv, Florin Urs, susţinut de PNL. Directorul executiv nu vrea să părăsească postul de conducere pe motiv că a câştigat în instanţă repunerea în funcţie.

Situaţia a fost semnalată la nivelul Guvernului, iar acum se caută soluţii pentru înlocuirea din funcţii a directorilor destituiţi şi care au avut câştig de cauză în instanţă.

"La APIA avem judeţe în care sunt doi directori, unul coordonator şi unul executiv. Există 19 astfel de situaţii în care justiţia nu a ţinut cont de decizia noastră. Vor rămâne cei care au fost directori pentru o perioadă şi vom încerca să găsim o altă soluţie pentru eliberarea lor din funcţii, deoarece ştiţi că ei au fost destituiţi pentru că nu şi-au îndeplinit atribuţiile de serviciu", a mai declarat ministrul Ilie Sârbu.

Ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu, a vizitat două ferme construite după model european în oraşul maramureşean Seini şi a participat la Târgul produselor Tradiţionale desfăşurat în Baia Mare. Aici ministrul a gustat din produsele tradiţionale ale ţăranilor maramureşeni şi a primit în dar două traiste. De asemenea, Ilie Sârbu a avut o întâlnire de aproximativ două ore cu fermierii din judeţ, care au avut ocazia să-şi spună nemulţumirile, ministrul programând chiar o audienţă pe săptămâna viitoare cu preşedintele Asociaţiei Proprietarilor de Terenuri.

În data de 19 martie, ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu, a anunţat că a destituit toţi directorii APIA din ţară şi din Bucureşti. "Aşa cum am anunţat anterior, data de 15 martie a fost data limită în care mai aşteptam de la APIA să se finalizeze dosarele cu sumele rămase restante de circa un an.Vorbim aici de circa 1.200.000 de persoane care nu şi-au primit banii de la Uniunea Europeană şi a căror dosare trebuiau procesate până la această dată. De aceea am decis să demit toţi directori, mai ales că aceştia au primit sporuri în valoare de 75%, adică au beneficiat de toate condiţiile", a afirmat atunci Sârbu.


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri