Alegeri locale 2020 Vezi rezultatele parțiale

Microsoft este pe cale să semneze înţelegerea pentru preluarea motorului de căutare al Yahoo

Saturday, 18 July 2009, 12:36 Sursă: NewsIn

Circulă zvonuri că Microsoft ar fi pe cale de a încheia un contract pentru achiziţionarea motorului de căutare al companiei Yahoo! iar acest lucru s-ar petrece la doar două luni de la lansarea motorului de cautare Bing (de la Microsoft), informează publicaţii online de specialitate.

Se vehiculează informaţia potrivit căreia că membri ai conducerii Microsoft ar fi zburat, vineri, de la Washington către Silicon Valley, pentru finalizarea contractului cu Yahoo!.

Cei doi giganţi ai internetului au discutat despre o posibilă vânzare a afacerii din domeniul motoarelor de căutare de mai bine de 18 luni.

Un analist al companiei de investiţii ThinkEquity a declarat pentru site-ul "24/7 Wall Street" că semnarea contractului este "iminentă".În momentul de faţă, nu se cunosc prea multe detalii legate de contract, dar "24/7 Wall Street" a mai precizat că Microsoft ar putea plăti trei miliarde de dolari şi ar fi de acord să împartă cu Yahoo veniturile rezultate din această afacere.

Dacă înţelegerea va avea loc, Microsoft va deţine aproximativ 30% din piaţa americană, iar preconizata alianţă poate constitui un răspuns energic la anunţarea intenţiilor celor de la Google de a lansa pe piaţă un sistem de operare propriu care urmează să concureze cu cele lansate de Microsoft.

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri