Coronavirus - România: 118054 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Microbuzele elevilor din Vaslui şi Maramureş, folosite pentru a transporta buletinele de vot

Monday, 23 November 2009, 10:23 Sursă: REALITATEA.NET

Zeci de elevi vasluieni fie au fost nevoiţi să meargă la şcoală pe jos, între trei şi zece km, fie nu au mai ajuns deloc, deoarece microbuzele cu care mergeau de obicei la cursuri au transportat buletinele de vot la Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Vaslui.

Şoferii microbuzelor şcolare din localităţile Dumeşti, Puieşti, Vinderei şi Pochidia au declarat că au primit ordin de la primari să aducă buletinele la BEJ Vaslui şi că au aproape 12 ore de când aşteaptă să predea buletinele de vot. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar  Judeţean (ISJ) au precizat că autorităţile locale ar fi trebuit să asigure transportul elevilor cu alt mijloc de transport, dacă microbuzele au fost folosite pentru buletinele de vot.

\"Am solicitat notă explicativă directorilor de şcoli din localităţile Dumeşti, Puieşti, Vinderei, Pochidia, să vedem dacă a fost asigurat transportul elevilor la cursuri, cu un alt mijloc de transport. Administraţiile locale pot folosi aceste microbuze, dar fără să afecteze transportul elevilor la şcoală. La Puieşti spre exemplu sunt 12 unităţi şcolare în comună şi e vorba de peste 100 de elevi navetişti \", a declarat luni, inspectorul general Mihaela Cososchi.
Aproximativ zece microbuze şcolare au transportat luni buletinele de vot către BEJ Vaslui.

Şi elevii din Maramureş au mers  la şcoală cu alte mijloace de transport decât microbuzele şcolare care au transportat buletine de vot.

\"Am luat legatura cu toţi directorii de şcoli din judeş şi fiecare în parte mi-a dat asigurări că procesul educaţional nu a avut de suferit din această cauză. În unele locuri există mai multe microbuze şcolare, astfel că transportul copiilor s-a realizat cu cele rămase în respectiva localitate, iar în alte parţi directorii au găsit diverse variante. De exemplu, la Vişeu unul dintre părinţi, care dispune de un microbuz, s-a oferit să îi ajute el pe elevi să ajungă la şcoală\", a declarat pentru citynews.ro inspectorul scolar general, Mariana Pop.

Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri