Coronavirus - România: 3864 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Medici trimiși în judecată pentru moartea unui copil

Saturday, 29 February 2020, 11:33 Sursă: Realitatea.NET

Medicii trimiși în judecată! Sanda Cernea și Tomiță Perju, doi medici din cadrul Spitalului Municipal Curtea de Argeș, sunt judecați la Judecătoria Curtea de Argeș pentru ucidere din culpă.

În aprilie 2015 un băiețel de 8 ani a murit la Spitalul Municipal Curtea de Argeș după ce a fost diagnosticat greșit, iar anchetatorii îi consideră responsabili de moartea micuțului.

Băiatul internat la unitatea amintitiă cu diagnosticul „enterocolită” a murit la mai puţin de 24 de ore de la internare suferind de insuficienţă cardio-respiratorie, pneumonie şi miocardită, după cum au arătat rezultatele necropsiei.

Părinții au declarat că au cerut transferul băiatului la un alt spital însă, mediici au refuzat. Ulterior, în urma anchetei dispuse de Direcția de Sănătate Publică Argeș s-a constatat că băiatul trebuia să fie transferat la o unitate sanitară de rang superior și de specialitate, adică Spitalul Județean de Urgență din Pitești, care are secție de infecțioase copii, nu să fie ținut la Curtea de Argeș.

Citiți continuarea pe realitateadearges.net


Citeste totul despre:


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri