Maşini livrate în instanţă: Clienţii unui dealer de autoturisme îşi aşteaptă maşinile de peste şase luni de zile

Tuesday, 15 December 2009, 09:21 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

\"Am dat comandă pentru un autoturism Skoda în luna mai, am plătit un avans de 4.000 de euro şi m-au dus cu vorba. Bineînţeles că m-au şi minţit pentru că deja au trecut peste 7 luni şi nu am nicio certitudine că voi vedea vreodată maşina sau banii. Mi-au promis multe termene verbale şi în scris. În situaţia mea sunt, cred, 20 de clienţi, asta din ce mi-a arătat odată directorul de vânzări al firmei pe calculatorul său personal\",  a declarat pentru REALITATEA.NET, Ovidiu Băiceanu, client al dealer-ului ieşean.

\"În contextul economic actual au apărut întârzieri în livrarea autoturismelor comandate sau a actelor aferente acestora. Compania noastră a încercat să atenueze disconfortul creat clienţilor prin găsirea unor măsuri compensatorii, de natură să personalizeze pachete compensatorii pentru aceştia\", a declarat pentru REALITATEA.NET, Claudiu Iacob, administratorul Open Service Iaşi.

Reprezentanţii dealer-ului au mai spus că Ovidiu Băiceanu îşi va primi autoturismul în câteva zile. De cealaltă parte, clientul spune că a primit doar suma de 500 de euro, reveniţi conform contractului, în cazul unei întârzieri la livrare. \"Am cerut acea penalizare, cum am considerat-o eu, undeva în luna august, la 2 luni după ce trebuia să-mi primesc maşina. E curios că pe mine nu mă anunţă nimeni că voi primi maşina în două zile şi cred că tot în instanţă o să-mi recuperez banii\", a mai spus clientul.

Ieşeanul susţine că directorul de vânzări al Open Service Iaşi i-a mărturisit că nu are altă cale decât apelul la instanţă pentru a-şi putea recupera cei 12.000 de euro plătiţi pentru autoturismul comandat.

Reprezentanţii importatorului de autoturisme cu care colaborează Open Service Iaşi nu putut fi contactaţi pentru detalii referitoare la întârzierea livrărilor de maşini.

Între timp, există clienţi care au început să achite ratele bancare şi asigurarea Casco şi nu pot demonstra băncii că nu au folosit banii din contractul de leasing în alte scopuri.  Firma ieşeană a primit şi o sancţiune din partea OPC Iaşi în cursul anului 2008, pentru abuzuri semnalate de clienţi.

Societatea „Open Service” SA Iaşi a fost înfiinţată în anul 1995. Societatea, cu 76 de angajaţi, a încheiat anul 2008 cu un profit net de 124.706 RON, la o cifră de afaceri de 33,57 milioane RON.

Conform site-ului ANAF, societatea „Open Service” SA Iaşi înregistra, la data de 30 noiembrie 2009,  restanţe la bugetul de stat în valoare de peste 415.389 de lei  (97.000 de euro).


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri