Coronavirus - România: 209648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Marko consideră că referendumul nu ar trebui să se suprapună cu scrutinul prezidenţial

Thursday, 24 September 2009, 15:51 Sursă: NewsIn

Liderul Uniunii a remarcat că în 2007, convocarea referendumului odată cu alegerile europarlamentare "a fost un eşec". "Nu ştiu de ce ar trebui să repetăm acest lucru", a subliniat Marko Bela, în opinia căruia referendumul s-ar putea desfăşura înainte sau după ziua scrutinului pentru preşedinţie, dar nu în aceeaşi zi.

"Iniţiativa preşedintelui deja a avut succes pentru că vorbim, cel puţin astăzi, de această problemă şi nu mai discutăm despre performanţele Guvernului, despre criza economică", a comentat Marko.

Preşedintele UDMR a subliniat că actualul sistem parlamentar trebuie schimbat ori într-un sistem bicameral real, ori într-unul unicameral. "Dar dacă vorbim despre modificarea Constituţiei, avem probleme majore de reglementat - problema legiferării prin ordonanţe de urgenţă, clarificarea relaţiilor dintre instituţii, separarea reală a puterilor în stat - o serie de principii majore", a afirmat Marko.

Preşedintele Traian Băsescu propune organizarea unui referendum, la data alegerilor prezidenţiale, pentru a consulta populaţia în legătură cu reducerea Parlamentului la o singură cameră, care să aibă maximum 300 de parlamentari.


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri