Coronavirus - România: 196004 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Marian Vanghelie: Informaţiile eu le ţin în cap, vom face plângeri penale împotriva lui Boc şi a lui Blaga

Saturday, 24 October 2009, 10:51 Sursă: NewsIn

"Organizaţia de Bucureşti va depune două plângeri penale, una pe numele lui Vasile Blaga şi alta pe numele lui Emil Boc, pentru ordinele pe care le-au semnat ilegal la MAI şi Ministerul Educaţiei. Au fost cele două ministere unde PSD şi-a făcut datoria, iar ei au încercat, atât la Educaţie cât şi la Interne, să-şi bată joc şi să-i dea afară pe aceşti miniştri", a afirmat Vanghelie, la Realitatea Tv.

"Eu nu ţin dosare nicăieri, pentru că nu am dosare. Informaţiile eu le ţin în cap. Pot să vă spun că senzaţia mea este că preşedintele României, Traian Băsescu, a fost implicat în afacerea Omar Hayssam şi de aceea vom încerca să vedem ce înseamnă, din punct de vedere juridic, să cerem desecretizarea acestui dosar, să vedem implicarea preşedintelui României", a mai adăugat Marian Vanghelie, întrebat fiind despre dosarele pe care le-ar deţine.

Pe de altă parte, liderul PSD Bucureşti a dat şi explicaţii despre acuzaţiile că Vasile Blaga, în perioada ca ministru de Interne, s-ar fi ocupat de strângerea de informaţii pe care să le folosească în campania electorală. "Aşa se simte. Momentul când am făcut o anumită declaraţie, s-a încercat să nu se discute de fondul problemei, s-a încercat să se discute dacă Vanghelie are dosare. Vanghelie nu are niciun dosar, pur şi simplu Vanghelie este informat şi pe fond nu e problema ce declară Vanghelie, ci dacă preşedintele României este sau nu implicat", a mai afirmat social-democratul.

Pe fondul discuţiilor despre un eventual şantaj cu dosare, liderul PSD Bucureşti a comentat şi avansările în grad ale lui Neculai Onţanu, Gabriel Oprea şi Anghel Iordănescu. "Credeţi că avansarea în grade a celor trei generali, s-a făcut pur şi simplu de plăcere, a făcut-o domnul preşedinte Traian Băsescu sau în urma unor discuţii sau şantajuri? Nu vreau să intru în detalii, am spus foarte clar de primarul Onţanu că îl respect şi este un primar bun, dar pe mine unul m-a decepţionat, la vârsta dânsului, la închidere de carieră, să poată să facă asemenea gest şi m-a pus pe gânduri", a reluat el posibilitatea "şantajului" invocat şi la excluderea din organizaţie a lui Onţanu.

"Pe fond, eu am spus nişte lucruri care cred că foarte mulţi români care sunt implicaţi în jocul ăsta politic şi din mass-media cunoşteau. Dacă vă uitaţi ce-a apărut în presă, până la urmă se concretizează că ceea ce am spus eu se pare că e adevărat. Diferenţa e că eu din păcate nu aveam nicio arhivă", a completat Vanghelie.

Cât priveşte echipa propusă de Lucian Croitoru, liderul PSD Bucureşti a afirmat că "acest guvern este un fel de circ", arătându-se foarte sigur că formula nu va trece de Parlament.
Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri