Coronavirus - România: 19257 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Mai mulţi oameni de afaceri s-au sinucis din cauza crizei economice

Wednesday, 21 January 2009, 06:12 Sursă: Realitatea TV

Cel mai recent caz a fost pe 16 ianuarie, când om de afaceri rus s-a spânzurat în propriul birou. El era coproprietarul unei reţele de magazine de lux ale cărei vânzări au scăzut cu peste 30 la sută în ultimele luni.

Astfel datoriile acumulate la bănci erau imense, motiv pentru care omul de afaceri rus s-a sinucis. Pe nouă ianuarie, un magnat pakistanez şi-a pus capat zilelor după ce imperiul său financiar s-a prăbuşit. Acesta conducea mai multe socieţăţi din domeniul contrucţiilor, care au fost afectate grav de criza economică.

Cadavrul pakistanezului a fost găsit în propriul domiciliu din Emiratele Arabe Unite. Pe şase ianuarie, americanul Steven Good este găsit mort în apartamentul său din Chicago. Acesta era preşedintele unei companii de licitaţii internaţionale care s-a prăbuşit din cauza crizei economice. Şi tot pe şase ianuarie magnatul german Adolf Merckle s-a aruncat în faţa unui tren după ce imperiul industrial pe care îl conducea a fost grav afectat de plasamentele bursiere dezastruoase.

Lista continuă cu un alt nume important. Conducătorul fondutului Access International, Thierry de La Villehuchet, s-a sinucis după ce a pierdut 1,5 miliarde de euro în scandalul Madoff - o imensă escrocherie în valoare de 50 de miliarde de dolari. Pe 4 decembrie 2008, directorul general al băncii elveţiene Julius Baer s-a spânzurat. La momentul respectiv banca a susţinut că nu există nicio legătură între moartea acestuia şi situaţia financiară a băncii.Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri