Coronavirus - România: 693644 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Mai mult de jumătate dintre europeni folosesc în mod regulat internetul

Wednesday, 05 August 2009, 11:09 Sursă: NewsIn

Conform unui raport al Comisiei Europene (CE), anul trecut, 56% dintre europeni au utilizat constant internetul, reprezentând o creştere de o treime faţă de 2004. Tot din datele CE reiese că jumătate dintre gospodării şi peste 80% din companiile europene dispun de o conexiune la internet.

Utilizatorii de internet care folosesc cel mai des acest serviciu au vârsta sub 24 de ani - 66% dintre ei intră zilnic pe internet, faţă de 43% din totalul populaţiei Uniunii Europene. În plus, 73% dintre cei cu vârste cuprinse între 16 şi 24 de ani au recurs, în ultimele trei luni, la servicii de creare şi partajare de conţinut pe internet, faţă de doar 35% din totalul populaţiei UE.

"O nouă generaţie de europeni stăpâneşte internetul. Aceşti nativi ai generaţiei digitale reprezintă un potenţial important pentru creşterea Europei", subliniază reprezentanţii CE.

Studiul mai arată că tinerii utilizatori de internet sunt cei care dau tonul atitudinii negative faţă de plata pentru conţinutul online, pornind de la percepţia că multe servicii şi materiale online sunt disponibile gratuit sau în schimbul unei taxe de conexiune nelimitată la internet. Potrivit studiului, 33% dintre tinerii europeni au declarat că nu sunt dispuşi să plătească pentru conţinutul online.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri