Coronavirus - România: 29223 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Măcel în SUA: 12 morţi şi 31 de răniţi, într-un schimb de focuri la o bază militară americană din Texas

Thursday, 05 November 2009, 22:17 Sursă: Realitatea TV

Nu este clar încă câţi atacatori au fost de fapt implicaţi în incident. În afară de medicul militar acuzat, alţi doi soldaţi au fost reţinuţi ca suspecţi, ca apoi să fie eliberaţi.

"Există declaraţii ale martorilor din care reiese că este posibil să fi existat mai mult de un atacator", a precizat comandantul general bazei militare, locotenentul Boc Cone.

Schimbul de focuri a avut loc la centrul de pregătire pentru militarii detaşaţi în zonele de conflict, precum Irak sau Afganistan. În momentul în care a fost deschis focul, soldaţii îşi făceau ultimele controale medicale înainte de plecare.

Surse din armata americană au confirmat că atacatorul principal este maiorul Malik Nadal Hasan, de 40 de ani. Ofiţerul este psihiatru şi urma să fie detaşat în Irak.

Autorităţile nu ştiu cu certitudine ce l-a determinat pe Nidal Malik Hasan să-şi ucidă colegii. Se pare însă că medicul nu era mulţumit de noua misune pe care trebuia să o îndeplinească pe front. Doctorul în vârstă de 39 de ani nu avea familie. Poliţiştii fac investigaţii pentru a afla dacă medicul şi-a schimbat numele prin convertirea la islam.

Un colonel aflat în rezervă care a lucrat cu Hassan, a declarat că medicul spera că Obama va retrage trupele din Afghanistan şi Irak. Nu de puţine ori Hasan avea discuţii aprinse cu colegii lui care erau de acord cu cele două războaie.

"Este îngrozitor că s-a ajuns să fii în bătaia puştii într-o bază militară pe pământ american", a declarat Barcak Obama, preşedintele SUA.

Accesul în baza militară, unde trăiesc peste50.000 de militari şi familiile lor, a fost complet blocat. FBI a fostsolicitat să asiste la ancheta în desfăşurare.


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri