Coronavirus - România: 440344 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Liviu Negoiţă porneşte cu stângul: PNL, PSD şi UDMR nu au participat la întâlnirea cu premierul desemnat

Friday, 06 November 2009, 13:08 Sursă: REALITATEA.NET

Premierul desemnat, Lucian Negoiţă, a discutat la Palatul Victoria cu delegaţia PD-L, formată din preşedintele Emil Boc, Vasile Blaga şi Adriean Videanu.

De asemenea, din partea minorităţilor naţionale au fost prezenţi Varujan Pambuccian şi Aurel Vainer, iar din partea independenţilor participă la discuţii Gabriel Oprea şi Eugen Nicolicea.

"Domnul Negoiţă este o personalitatea foarte solidă a vieţii politice, a fost şi colegul nostru în Parlament, este şi un primar de foarte mare succes, dar noi avem o propunere a noastră, în persoana lui Klaus Johannis, care  este reprezentantul grupului nostru parlamentar. Nu este reprezentantul nimănui altcineva", a declarat Varujan Pambuccian, după întâlnirea cu Negoiţă.

Liderul senatorilor UDMR, Verestoy Attila, a declarat că formaţiunea sa nu ia parte la discuţiile cu noul premier desemnat, Liviu Negoiţă, deoarece este o "întâlnire lipsită de conţinut".

"Nu este vorba să facem un SRL comunitar, este totuşi vorba de Guvernul României. Noi am decis că nu putem participa la discuţiile cu domnul Negoiţă, pentru că este o întâlnire formală, lipsită de conţinut şi nepregătită", a declarat Verestoy pentru NewsIn.

Prim vicepreşedintele liberal Ludovic Orban a declarat că formaţiunea sa nu are ce să discute cu "cetăţeanul Negoiţă" şi că sunt inutile consultările pe care acesta le-a anunţat. Şi vicepreşedintele PSD Dan Nica a spus că aceste consultări sunt inutile, dând de înţeles că nici PSD nu va participa.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al PSD, Bogdan Niculescu Duvăz, a declarat că PSD nu participă la întâlnirea cu premierul desemnat pentru că nu se mai vrea participarea la acest circ. 

Premierul desemnat a invitat partidele parlamentare la negocieri, la ora 17.00, la Palatul Victoria.

Negoiţă a propus partidelor un guvern de uniune naţională, iar în cazul în care acestea nu vor accepta, va merge pe varianta unui guvern majoritar şi chiar a unui Cabinet alcătuit exclusiv din PD-L.

Negoiţă a anunţat că luni vrea să depună lista miniştrilor în Parlament.

Primarul Sectorului 3 este noul premier desemnat de preşedintele Traian Băsescu. Şeful statului a respins din nou varianta propusă de PNL şi PSD, Klaus Johannis, dar a declarat că propune un alt primar extrem de popular în rândurilor celor pe care i-a condus. Liviu Negoiţă a făcut parte în ultimele două săptămâni din staff-ul de campanie al lui Băsescu.

Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri