Coronavirus - România: 20103 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Liverpool, o echipă a contrastelor

Friday, 18 December 2009, 13:31 Sursă: REALITATEA.NET

Privită prin prisma statisticilor, Liverpool pare o echipă greu de învins dacă eşti modesta Unirea Urziceni: englezii au câştigat campionatul Angliei de 18 ori, Supercupa Angliei de 15 ori, Cupa Angliei şi Cupa Ligii de 7 ori. Cea mai galonată grupare din fotbalul englez stă excelent şi în Europa:  Liverpool a cucerit  5 trofee ale Ligii Campionilor, 3 Cupe UEFA şi 3 Supercupe.

Cu toate acestea, Liverpool traversează cel mai slab sezon din mandatul început în 2004 de Rafa Benitez:  vicecampioana din sezonul trecut se află pe un nemulţumitor loc 6 în Premiership,  la 13 puncte distanţă de liderul Chelsea şi au ajuns în Europa League după o eliminare ruşinoasă şi neaşteptată din grupele Champions League , unde au cules doar şapte puncte din 2 victorii şi un egal. Mai mult, oficialii clubului sunt într-un război declarat cu suporterii. Nemulţumiţi de patronii americani George Gillett şi Tom Hicks, fanii \"Cormoranilor\" au vrut să cumpere clubul în vară.

\"Este un plan realistic. Fanii lui Liverpool vor putea cumpăra acţiuni mai ieftine şi vor primi în schimb o recompensă modestă în schimbul sprijinului financiar\", se arată într-un comunicat publicat în iulie de către asociaţiile Share Liverpool FC (SLFC) şi Spirit of Shankly (SOS), care au anunţat că vor să achiziţioneze de la investitorii americani 60% din acţiunile clubului.

Pe lângă performanţele sportive, FC Liverpool mai are un loc în istoria fotbalului şi datorită celor două mari tragedii în care a fost implicată. Pe 29 mai 1985, 39 de suporteri ai grupării Juventus Torino au murit ucişi sub dărîmăturile unui perete al stadionului Heysel din Bruxelles. Suporterii încercau să evite o confruntare cu grupuri de fani agresivi ai celor de la Liverpool, înaintea finalei Cupei Campionilor Europeni câştigată, în cele din urmă, de italieni.

Patru ani mai târziu a avut loc o tragedie şi mai mare: pe 15 Aprilie 1989, în timpul unei partide dintre Liverpool şi Nottingham Forest, 96 de suporteri ai \"cormoranilor\" care aveau locuri la marginea terenului au murit striviţi sub greutatea suporterilor care încercau să intre pe teren, depăşind limita admisă.


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri