Coronavirus - România: 700898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Liderii sindicali au susţinut că au început presiunile pentru concedierea bugetarilor

Monday, 02 November 2009, 15:21 Sursă: Realitatea FM

Sindicaliştii nu doresc să iasă în stradă, ei sunt conştienţi de importanţa alegerilor prezidenţiale, mai spune liderul de sindicat.

"S-a politizat întreg aparatul, căci de ani de zile instituţiile statului sunt căpuşate cu oameni politici, care acum încep răfuiala", a spus Marica la Realitatea FM.

Petru Dandea, vicepreşedintele Cartel Alfa, a spus la Realitatea FM că măsuri de concediere au fost luate de primarii care s-au confruntat deja cu lipsa de lichidităţi.

Este vorba şi de lansarea unor zvonuri din partea unor conducători de servicii deconcentrate sau chiar ai unor administraţii locale care, spune el, au anumite interese. Zvonurile au fost lansate pentru ca salariaţii din sistemul bugetar să fie descurajaţi a începe proteste, mai spune Dandea.

Liderii sindicali reclamă că în teritoriu au început presiunile pentru concedieri în aparatul bugetar, în condiţiile în care concediul fără plată de zece zile nu mai poate fi acordat.

Guvernul se angajase în faţa Fondului Monetar Internaţional că va acorda concediul fără plată, pentru a reduce deficitul bugetar de la 8,1% la 7,3% până la sfârşitul anului.

Citeşte şi Încep concedierile la stat de dragul banilor de la FMI

Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri