Liberalii, campioni în rândul nemulţumiţilor excluşi de pe lista candidaţilor la europarlamentare

Friday, 03 April 2009, 09:14 Sursă: Realitatea TV

Autor: Realitatea.NET

Nemulţumiţi sunt în toate partidele, dar campioni sunt liberalii.

Daniel Dăianu, care a deschis lista PNL la europarlamentarele din 2007, a rămas acum pe dinafară. I s-a reproşat că nu a reprezentat interesele PNL în Parlamentul European şi că între el şi partid există o diferenţă majoră de viziune politică.

Supărat a fost şi fostul ministru de Externe Adrian Cioroianu, care s-a trezit al optulea pe lista de candidaţi. A cerut un loc mai în faţă, dar, pentru că nu i s-a aprobat, a preferat să se retragă. Nu fără scandal şi acuzaţii la adresa conducerii partidului.

La fel a păţit şi fostul şef al Departamentului pentru Afaceri Europene Adrian Ciocănea. Pentru că a fost pus al 14-lea pe listă, s-a retras.

Probleme au fost şi la PSD. Lavinia Şandru, preşedinte PIN, a dorit să ajungă pe listele social-democraţilor. Ion Iliescu şi alţi lideri ai partidului s-au făcut însă foc şi pară.

Iar la PD-L, europarlamentarul Maria Petre, o veterană a formaţiunii, a demisionat pentru că a fost pusă la coada listei de candidaţi. Un mare scandal s-a creat şi în jurul candidaturii Elenei Băsescu, finalizat cu demisia din partid a fiicei preşedintelui.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri