Ladislau Boloni, scrisoare deschisă: "Iubesc Steaua, dar nu pe cea de azi"

Friday, 16 October 2009, 17:37 Sursă: REALITATEA.NET

Fostul jucător al Stelei, Ladislau Boloni, a reacţionat, vineri, la declaraţiile făcute în ultima vreme de patronul din Ghencea, Gigi Becali, la adresa fostelor glorii ale clubului.
Adaugă părerea ta

"Pentru faptul că, între anii 1984 şi 1987, am putut face parte din legendara echipă Steaua, mă consider un norocos. Mureşanul Boloni, sosit în Capitală, s-a integrat foarte repede în familia clubului. Simţeam inteligenţa lucrând peste tot, din biroul lui Alexandrescu, până în vestiarul jucătorilor. În mod firesc, organizarea perfectă domnea şi ea, de la cizmar, până la cabinetul medical. Dar mai cu seamă respectul şi bunul simţ se manifestau de la îngrijitorul terenului până la Duckadam, de la bucătar până la antrenorul Ienei, de la suporteri până la domnul Valentin Ceauşescu. Aceste sentimente de stimă reciprocă între club, suporteri şi jucători reprezentau forţa necesară marii performanţe", spune Boloni într-o scrisoare deschisă, remisă agenţiei NewsIn.

"Iubesc Steaua pe care eu am cunoscut-o, nu pe cea de azi!"

Referitor la patronul Gigi Becali, Boloni afirmă: "Până în 2000, îmi era străină existenţa actualului patron. Nu am avut ocazia să cunosc îndeaproape conducerea actuală a Stelei. Ulterior, de cel mult trei ori am schimbat câteva fraze cu el. Prima dată, când l-am vizitat pe Piţurcă - pe atunci antrenorul Stelei - la stadionul Ghencea. Fostul meu coleg a făcut prezentările. A doua oară, când după declaraţii urâte ale patronului la adresa mea, cu ocazia unui trial pe stadionul Lia Manoliu, Sorin Satmari a încercat să mă convingă să dau mâna cu şeful. A treia ocazie... a treia... cred că nici nu a existat. Sau am uitat-o. E o calitate a mea, pot uita uşor lucrurile neplăcute. De mult se ştie că între actuala conducere şi Boloni este greu să obţii un numitor comun. Cu toate astea, sentimentele mele profunde faţă de Steaua nu s-au schimbat deloc. Iubesc Steaua, dar Steaua pe care eu am cunoscut-o, nu Steaua de azi!".

Mişcarea Steaua este călcată în picioare!

"Cu aproximativ câteva săptămâni în urmă, am declarat la televiziune că nu sunt de acord cu o conducere care şifonează blazonul Stelei. Ce fel de şef de club este acela care-i jigneşte laolaltă pe Alexandrescu, pe Ienei, pe Iordănescu, pe Lăcătuş, pe Balint ori pe Hagi? Dar simbolul cel mai important, călcat astăzi în picioare, se numeşte 'Mişcarea Steaua'! 'Am cumpărat echipa, nu o vând, fac ce vreau cu ea!', astfel îşi justifică excentricităţile proprietarul echipei. Nu e o problemă că Steaua aparţine unui anume proprietar. Problema este că proprietarul acestui bun naţional nu are priceperea şi capacitatea intelectuală să-l respecte şi să-l administreze", mai spune Boloni.

Fostul fotbalist stelist subliniază că Becali, în calitate de persoană implicată în dosare precum "Valiza", nu are dreptul să-i numească "vagabonzi şi drogaţi" pe suporterii care îl contestă: "Ce fel de conducere este aceea, care abia peste 7 zile ia atitudine faţă de un banner incalificabil, afişat la un meci din cupele europene? Mai mult, mass-media găzduieşte zilnic înjurăturile şi ameninţările venite direct de la conducătorul suprem. Cum pot să înţeleg un astfel de comportament? De unde îşi ia dreptul patronul să spună că suporterii sunt vagabonzi şi drogaţi? Ce drept are să pună asemenea calificative o persoană implicată în dosare grave, precum celebrul caz Valiza?".

Insultele lui Becali - rodul unui total întuneric intelectual


Ladislau Boloni, unul dintre oamenii cheie ai echipei care în 1986 aducea în Ghencea cel mai important trofeu din istoria Stelei, Cupa Campionilor Europeni, a fost insultat în repetate rânduri de Gigi Becali. Tehnicianul spune că dacă el poate trece cu vederea faptul că este desconsiderat, nu înseamnă că patronul stelist are dreptul să jignească şi suporterii:

"Din 2000, am aflat că pentru conducerea Stelei sunt un vagabond. Mai târziu, am fost calificat drept jigodie şi derbedeu. Mi s-a mai indicat să-mi ţin gura, pentru că sunt doar un ungur şi, dacă vreau să vorbesc, să mă duc acasă, în Ungaria. Dar în cartea mea de identitate, şi astăzi figurează ca adresă Târgu-Mureş, Str. Koteles. Insulte şi iarăşi insulte, puse în valoare de un vocabular ieşit dintr-un total întuneric intelectual! Accept ca patronul clubului meu de suflet să mă desconsidere, dar n-are niciun drept să-i desconsidere pe suporteri, pe cei care nu stau în lojele climatizate pe timpul verii, pe cei care înfrunta ploaia şi lapoviţa, pe cei care nu deţin conturi în bănci!".

"Mă aştept, ca de obicei, să se abată asupra mea avalanşa binecunoscută de murdării. Nici o problemă, pentru că nu degeaba sunt norocos: cu timpul, m-am imunizat! Aşa că nu mă deranjează. Dimpotrivă", încheie, "cu tristeţe", Boloni.

Reacţia antrenorului lui Standard Liege a venit pe fondul declraţiilor făcute de Gigi Becali la adresa fostelor glorii ale Stelei, cum ar fi Emeric Ienei, Gabi Balint sau Ion Alexandrescu.

CITEŞTE ŞI:

Becali îi răspunde lui Boloni: E nebun! Eu am salvat Steaua!