La Iaşi a fost confirmat al 14-lea caz de gripă porcină în focarul de la Gaudeamus

Wednesday, 14 October 2009, 13:27 Sursă: NewsIn

Potrivit reprezentanţilor DSP Iaşi, confirmarea a venit pentru o studentă din Franţa, iar în cazul altor cinci studenţi, de la care au fost prelevate probe, rezultatele au fost negative.

Studenta din Franţa a fost internată la Spitalul de Boli Infecţioase încă de marţi.

Focarul a fost determinat de un student din Portugalia, care a fost confirmat cu virusul A/H1N1 pe 7 octombrie. În cazul acestui student, echipa DSP, care a efectuat ancheta epidemiologică, a depistat, luni, 21 de contacţi simptomatici dintre cei 241 de contacţi existenţi în centru. După analiza de laborator a probelor respiratorii recoltate de la contacţii simptomatici, Institutul Naţional de Cercetare Cantacuzino din Capitală a confirmat alte 12 cazuri noi de gripă porcină.

Numărul total al persoanelor diagnosticate cu gripă porcină în România a ajuns la 364. Pentru săptămâna 5-11 octombrie, Ministerul Sănătăţii anunţase opt cazuri noi de gripă porcină confirmate, unul dintre acestea fiind cel al studentului din Portugalia aflat la Centrul de schimburi internaţionale "Gaudeamus"din Iaşi.

Aproximativ patru milioane de români s-ar putea îmbolnăvi de gripă porcină, pe toată perioada pandemiei, potrivit estimărilor epidemiologilor din România, vârful epidemiei fiind estimat în perioada februarie - aprilie. 

Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri