Coronavirus - România: 4761 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Judecătoarea de la Tribunalul Bucureşti care lucrează şi în Franţa cere CSM să-i aprobe demisia

Thursday, 08 October 2009, 07:25 Sursă: NewsIn

Solicitarea a fost discutată joi, în şedinţa plenului Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Judecătoarea Antoanela Florescu de la Tribunalul Bucureşti este cercetată disciplinar de CSM, pentru absenţe nemotivate, după ce, în ultimii aproape cinci ani a lucrat, tot ca magistrat, la un tribunal din Paris, fără a renunţa la postul deţinut în România.

Secţia pentru judecători în materie disciplinară a CSM trebuia să discute, pe 7 octombrie, cazul de incompatibilitate al judecătoarei Antoanela Florescu, dar a amânat luarea unei decizii.

Antoanela Florescu este în atenţia CSM de aproximativ un an, potrivit purtătorului de cuvânt al Tribunalului Bucureşti, Laura Andrei. Tribunalul Bucureşti a sesizat CSM cu privire la situaţia Antoanelei Florescu, arătând că aceasta este incompatibilă cu statutul de magistrat român din moment ce profesează ca judecător în Franţa de aproape cinci ani. Potrivit Laurei Andrei, în urma sesizării făcute de Tribunalul Bucureşti, CSM i-a cerut Antoanelei Florescu să decidă dacă renunţă la postul ocupat în Franţa şi se întoarce în România, având în vedere că cele două posturi sunt incompatibile.

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri